šachový vlak, ilustrační foto | foto: praguechess.cz

V pátek vyjíždí tradiční šachový vlak. Tentokrát zavítá i do Polska

  • 0
Již poosmé se v pátek vydá z pražského Hlavního nádraží na svou cestu speciální vlaková souprava, v níž se uskuteční mezinárodní šachový turnaj. Během pětidenního jedenáctikolového klání pojedou účastníci po trase Praha – Ostrava – Varšava – Krakov – Hradec Králové – Praha.

Vítěz turnaje bude znám v úterý 16. října a cenu mu ve Vládním salónku na Hlavním nádraží předá legendární český velmistr Vlastimil Hort.

Celosvětově unikátní projekt Pražské šachové společnosti a Českých drah, který propojuje cestování po železnici s mezinárodním šachovým turnajem, láká do České republiky šachisty z celého světa. Letos se přihlásilo 103 hráčů z 21 zemí celého světa.

„Je to rekordní účast z hlediska národnostní diverzity účastníků. Účastní se ho šachisté z 21 zemí celého světa, včetně tak vzdálených zemí jako jsou Mexiko, Indie či Kanada,“ říká hlavní organizátor a předseda Pražské šachové společnosti Pavel Matocha.

„Šachový vlak patří k projektům, které rádi podporujeme už několik let. Pro zúčastněné hráče je mezinárodní turnaj na palubě jedoucího vlaku nepochybně zajímavým zážitkem a pro všechny ostatní inspirací k výletu spoji Českých drah,“ říká předseda představenstva a generální ředitel Českých drah Miroslav Kupec

V roce 2015 zavítal šachový vlak do Ústí nad Labem


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž