ilustrační foto

ilustrační foto | foto: 

Rio se vzdálilo. Brněnský jachtař Viktor Teplý kazil v Kanadě starty

  • 0
Nepovedený světový šampionát ve třídě Laser zažil brněnský jachtař Viktor Teplý. Poslední šancí, jak se kvalifikovat na vysněnou olympiádu do Ria, je regata příští rok na Mallorce. Pokud uspěje, jede.

Závodník Jachtklubu Brno měl přitom minulý týden v kanadském Kingstonu slibné šance. Ve hře bylo hned devět olympijských místenek. Českého reprezentanta však zradily úvody rozjížděk a v celkovém pořadí obsadil až 24. místo.

„Po nepodařeném startu se těžko dostávalo dopředu. Podmínky byly zvláštní, zajímavé bylo, že dobře jezdili závodníci, kteří se většinou pohybují vzadu,“ smutnil 24letý jachtař z Kuřimi.

Účastník her v Londýně tak přišel o solidní možnost podívat se i na další regatu pod olympijskými kruhy. Poslední šanci bude mít příští rok na španělském moři. Na regatě budou jachtaři bojovat už jen o dvě postupová místa.

„Bude to hodně těžké, protože si na ně brousí zuby asi pět zemí,“ míní závodník, jehož mladší bratr Ondřej minulý víkend ovládl juniorské mistrovství světa v olympijské třídě Finn.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž