ilustrační foto: ragby

ilustrační foto: ragby - Ragby - ilustrační foto. | foto: Reuters

Ragbisté Tatry Smíchov ve finále extraligy porazili Říčany a obhájili titul

  • 1
Ragbisté Tatry Smíchov obhájili mistrovský titul. Ve finále extraligy porazili 17:9 Říčany, které přitom měly mnohem lepší začátek a brzy díky přesným kopům Tomáše Nevického vedly 9:0.

Zápas o titul se hrál na fotbalovém stadionu pražské Slavie v Edenu před 2500 diváků.

Tatra, která si dlouho nevěděla se soupeřem rady, položila v první půli při ojedinělé vydařené akci důležitou pětku a snížila. Říčany poté mohly skórovat z kopu na branku, ale rojníci středočeského týmu se rozhodli pro rozehrání míče a neuspěli.

Po změně stran hrála Tatra jako vyměněná. Neustále útočila, a třebaže se nedostala do soupeřova brankoviště, Lukáš Honner proměnil všechny čtyři trestné kopy. Říčanští se ke konci pokoušeli zvrátit výsledek, ale při své snaze se dopouštěli mnoha chyb.

Hrající trenér Tatry Filip Vacek ocenil obrovskou snahu vítězů zvrátit nepříznivý stav z prvního poločasu. "Vyhráli jsme všichni, ale zvlášť bych chtěl pochválit klid Lukáše Honnera, jemuž se podařilo proměnit důležité kopy. Navíc Lukáš má v současné době manželku v porodnici a každou hodinou očekávají narození syna," poznamenal Vacek.

výsledek

Tatra Smíchov - Říčany 17:9 (5:9)
Body:
Honner 12, Procházka 5 - Nevický 9. Pětky: 1:0. Rozhodčí: Bednařík, Heřman, Čekal. Diváci: 2500.

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž