Anthony Joshua po vítězném souboji s Andym Ruizem.

Anthony Joshua po vítězném souboji s Andym Ruizem. | foto: Reuters

Joshua byl v Saúdské Arábii spokojený, zápolit tam bude i s Furym

  • 0
Britští boxeři Anthony Joshua a Tyson Fury se utkají o titul absolutního krále těžké váhy v profesionálním ringu v srpnu v Saúdské Arábii. Termín dlouho očekávaného „sjednocovacího“ duelu oznámil Joshuův promotér Eddie Hearn.

„Buď sedmého, nebo 14. srpna. Myslím, že není tajemstvím, že se zápas uskuteční v Saúdské Arábii,“ řekl Hearn televizní stanici Sky Sports. „Jsme velmi spokojení. Při minulém souboji (s Andym Ruizem) splnili všechny sliby,“ dodal.

Jedenatřicetiletý Joshua vlastní mistrovské pásy organizací IBF, WBO a WBA, obhájil je v prosinci proti bulharskému vyzyvateli Kubratu Pulevovi. O rok starší Fury má v držení zbylý významný titul WBC, o který vloni v únoru připravil Američana Deontaye Wildera. Od té doby neboxoval.

Na vzájemném duelu a odvetě se obě strany dohodly už vloni v červnu, po mnohaměsíčních jednáních došlo v březnu na podpis smlouvy na dva duely obou aktuálních šampionů. Odveta by se měla uskutečnit v listopadu, či prosinci.

Tyson Fury (vpravo) a Deontay Wilder v boji o pás mistra světa těžké váhy organizace WBC

Očekává se, že oba boxeři za zápasy inkasují každý 100 milionů liber (přes tři miliardy korun). Po prvním duelu se má prémie rozdělit půl na půl, v odvetě v poměru 60:40 ve prospěch vítěze.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž