Kristýna Fleissnerová (vlevo) a Lenka Antošová na mistrovství Evropy v Račicích

Kristýna Fleissnerová (vlevo) a Lenka Antošová na mistrovství Evropy v Račicích | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Přestup do Slavie a konečně titul. To jsou plány šampionek pro Primátorky

  • 0
Sotva oslavily jeden triumf, už myslí na další. Lenka Antošová s Kristýnou Fleissnerovou, zlatý český dvojskif z mistrovství Evropy v Račicích, ovšem tentokrát své síly rozdělí. Na Primátorkách, které začínají už tento pátek, pojede Antošová závod univerzitních osmiveslic a také se utká o Stuhu Podolí, Fleissnerová usedne do ženské osmy pražské Slavie.

Fleissnerová pojede na Primátorkách za Slavii poprvé, k přestupu z Bohemians se odhodlala z logického důvodu. „Už tam spolu s Lenkou tři roky trénujeme, takže mi to přišlo jako přirozený krok,“ vysvětlovala.

Zároveň ocenila kvalitu červenobílého klubu. „Stahují k sobě ty nejlepší závodníky z celé republiky.“

Fleissnerová ovládla poslední dva ročníky Stuhy Podolí, sólového závodu skifařek. Jenže tentokrát sama v lodi slavnou vyšehradskou zatáčkou projíždět nebude.

104. ročník Primátorek

2.-4. června, Praha

Již tento pátek začíná 104. ročník pražských Primátorek, za rekordní účasti téměř 1300 veslařů v 177 posádkách. Závodů se zúčastní až na odpočívajícího Ondřeje Synka všichni čeští reprezentanti z nedávného mistrovství Evropy, včetně zlatých dvojskifařek Kristýny Fleissnerové a Lenky Antošové. Program Primátorek začne v pátek závodem univerzitních osem a žactva. Sobota patří rozjížďkám, nedělní finálové jízdy od 9:20 vyvrcholí hlavním závodem osmiveslic o Primátorský štít v pravé poledne.

„Lenka ještě skifa nevyhrála, takže jsem jí říkala, ať to zkusí a že já pojedu tu osmu,“ zdůvodnila své rozhodnutí.

Antošová tak při souboji o Stuhu Podolí přijde o největší konkurentku. „Ani jsem o tom takhle nepřemýšlela,“ uvedla. „Mohl by to být dobrý výsledek,“ doufá, že uspěje.

Antošová se soustředí na ženskou osmu a také věří ve vítězství, slávistky platí za favoritky.

Jízdu v osmiveslici si poprvé po mistrovství Evropy vyzkoušela už v úterý, žádné velké oslavy nedělního zlata neproběhly. „Bylo to skromné.“

„Navíc jsem se musela učit na zkoušku,“ řekla Fleissnerová, která studuje vysokou školu s ekonomickým zaměřením.

Antošová se představí také v závodě univerzitních osem, nicméně nečeká zázraky. Její posádka totiž nebude patřit k nejsilnějším. „Ale dám do toho všechno. Na osmě se nikdy neumím šetřit a stojí mě to spoustu sil.“

Nejsledovanější závod, osmiveslic mužů, zřejmě opět potvrdí dominanci pražské Dukly. Primátorský štít získává nepřetržitě od roku 1979.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž