ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Jaromír Pech, MF DNES

Potíž hokejbalových Pardubic? Druhé třetiny

  • 0
Druhé třetiny by z hokejbalových zápasů určitě nejraději vymazali hráči Pardubic. V nich patří borci s koníkem na prsou k nejhorším v české nejvyšší soutěži a o víkendu už prohráli šestou v podzimní části sezony.

V 11. kole extraligy totiž právě v prostřední části hry ztratili svěřenci trenéra Jiřího Mašíka slibně rozehraný duel s Vlašimí, druhým týmem tabulky.

Kádr s protřelými reprezentanty nastřílel východočeskému celku tři góly a odsoudil ho k porážce 1:3. "Jeli jsme na soupeřovo hřiště s tím, že můžeme jenom překvapit a třetinu se nám to dařilo," uvedl kouč JiříMašík. Ano, doménou jeho mužstva jsou první třetiny, v nichž extraligovým sokům stačí. Jenže klíč v úspěchu nespočívá jen v první dvacetiminutovce.

Přestože si Pardubice vypracovaly několik dobrých šancí volajících po gólu, vlašimského giganta vedoucí brankou nezaskočily.

Posléze však přišla bolest Mašíkova týmu, druhé dějství, a v něm tristní chyby srážející jakékoliv naděje na body. Nejprve hosté ztratili balonek při rychlém přechodu do útoku, a po pěkné akci z protiútoku je potrestal domácí útočník Horák.

"To už se nám stalo tuto sezonu po několikáté a speciálně se na to zaměřujeme, zase to nevyšlo," míní. Ale za minutu překvapil pardubického gólmana Matrku Blažek a absolutního zmaru "Autosklářů" využila v přesilovce sólem přes tři hráče posila z Kladna Tyburec.

"Nevím, čím to je, že máme takové výpadky. Ale už se nemůžeme vymlouvat na to, že jsme nováček soutěže.

Odehráli jsme už jedenáct zápasů a měli jsme čas na to rozkoukat se," opřel se do vlastních řad. "Musíme něco udělat. V extralize prostě není možné hrát dobře jen třetinu. Musíte makat celých 45 minut," zdůraznil.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž