Barbora Hermannová (vlevo) a Markéta Nausch Sluková

Barbora Hermannová (vlevo) a Markéta Nausch Sluková | foto: CEV

Favoritky Sluková s Hermannovou na turnaji v Litoměřicích nezaváhaly

  • 0
Plážové volejbalistky Markéta Nausch Sluková a Barbora Hermannová podle očekávání potvrdily roli favoritek v úvodním turnaji Beach Series, v Litoměřicích. Elitní světová dvojice otočila finálový duel proti Michaele Kubíčkové a Michale Kvapilové a zvítězila 22:24, 21:12, 15:10. Vítězky slavily úspěšný návrat po mnohaměsíční zápasové pauze a teprve po týdenní společné přípravě. Dohromady začaly trénovat teprve v pondělí po návratu Nausch Slukové s trenérem Simonem Nauschem z USA.

„Vlastně nějakých osm devět měsíců jsme vůbec nehrály. Naposledy jsme hrály koncem září 2019 a ten herní rytmus je prostě úplně jiný. A to je něco, co se nedá natrénovat. V tomhle to bylo náročné se zase chytnout, zažít si zápasový styl a rutinu,“ uvedla Nausch Sluková v nahrávce pro média.

Sluková s Hermannovou zvládly třísetový duel i v semifinále proti Martině Williamsové (za svobodna Bonnerové) a Sáře Olivové. Ty potom prohrály utkání o třetí místo s dvojicí Marie-Sara Štochlová, Martina Maixnerová.

„Jsem ráda, že zápasy jsou náročné, že nepřijedeme a nevyhrajeme všechno na osm. To by pro nás ztrácelo význam a jsem vděčná za každý dobrý zápas a za každý tie-break, protože to poslouží z dlouhodobého hlediska pro náš trénink,“ konstatovala Nausch Sluková. „To ‚semíčko‘ a finále bylo náročné a myslím, že nás dost procvičily, takže ideální,“ zhodnotila turnaj.

Pětidílný seriál bude pokračovat v týdenních intervalech na Strahově, v Nymburce, Chodově u Karlových Varů a opět na pražském Strahově.

Úvodní turnaj Tipsport Beach Series

v plážovém volejbalu žen v Litoměřicích

Finále: Nausch Sluková, Hermannová (1) - Kubíčková, Kvapilová (2) 2:1 (-22, 12, 10).
O 3. místo: Štochlová, Maixnerová (4) - Williamsová, Olivová (3) 2:1 (18, -11, 13).

Semifinále: Nausch Sluková, Hermannová - Williamsová, Olivová 2:1 (13, -19, 13), Kubíčková, Kvapilová - Štochlová, Maixnerová 2:0 (16, 21).

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž