Grant Hackett se stříbrnou medailí ze závodu na 1500 metrů na olympijských...

Grant Hackett se stříbrnou medailí ze závodu na 1500 metrů na olympijských hrách v Pekingu. | foto: Reuters

Bývalý australský slavný plavec Hackett byl den po zatčení nezvěstný

  • 0
Někdejší slavný australský plavec Grant Hackett byl den po svém zatčení nezvěstný, později se ale sám přihlásil policii. Na šestatřicetiletého trojnásobného olympijského vítěze a desetinásobného mistra světa, jenž trpí duševními problémy, zavolal ve středu jeho otec policii kvůli tomu, že se choval agresivně a jeho příbuzní si s ním nedokázali poradit. Krátce po zatčení byl Hackett propuštěn.

„Je nezvěstný, jako duševně nevyrovnaný potřebuje okamžitou pomoc,“ řekl Hackettův otec médiím. „Grante, dej nám vědět, kde jsi. Máme tě rádi a chceme ti pomoct,“ dodal. Později však oznámil, že jeho syn je v pořádku. „Schovává se, protože se velmi stydí,“ oznámil Neville Hackett.

Ještě předtím, než zmizel, zveřejnil Hackett na instagramu svoje fotky s modřinami a podlitinami na obličeji a komentářem, že ho jeho mladší bratr zmlátil. Ten přitom ve středu prohlásil, že Hackett je nebezpečný sobě i okolí a že mu jeho příbuzní nedokážou pomoci. Původ a stáří fotek jsou nejasné, neboť není známo, že by byl Hackett v době zatčení zraněn.

Bývalý světový rekordman na trati 1500 metrů se v roce 2014 po šestileté pauze vrátil do bazénu krátce poté, co v USA podstoupil léčbu závislosti na lécích na spaní. Kvalifikoval se na mistrovství světa v Kazani, avšak nominace na loňské olympijské hry v Riu de Janeiro mu unikla. Mezitím se Hackettovi rozpadlo manželství, do novinových titulků se dostal i kvůli několika incidentům na veřejnosti.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž