Phil Taylor

Phil Taylor | foto: AP

Na pražskou šipkařskou exhibici dorazí legendární Taylor

  • 0
Příští týden se v Praze představí nejslavnější hráč šipek v historii Angličan Phil Taylor. Šestnáctinásobný mistr světa se v pátek 1. listopadu zúčastní exhibice v hale Královka na Letné. Dalšími hvězdami akce Prague Darts Masters budou trojnásobný světový šampion Angličan Martin Adams, jeho krajan a bývalá světová jednička Colin Lloyd a Paul Lim ze Singapuru.

Se světovými hvězdami se poměří domácí hráči Miloslav Navrátil, Karel Sedláček, Martin Hoffmann, Daniel Záruba a Michal Ondo.

Loni koncem listopadu ovládl exhibici na Královce první hráč světa Nizozemec Michael van Gerwen, který pak na přelomu roku vybojoval třetí titul mistra světa.

Mezi hvězdnými účastníky Prague Darts Masters vyčnívá jméno Phila Taylora. Devětapadesátiletý Angličan vyhrál během aktivní kariéry přes 200 profesionálních turnajů, z toho 85 kategorie major. Díky šipkám vydělal přes čtvrt miliardy korun.

„Předchozí dvě úspěšné exhibice dost usnadnily jednání o jeho účasti. Jediným problémem bylo, že jeho kalendář je zcela zaplněn. Naštěstí se objevil jeden volný termín, který se nám podařilo získat,“ uvedl pořadatel akce Pavel Korda.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: exhibice, Praha