Petr Ondruš jde do oktagonu XFN bojového sportu MMA, podporuje ho zpěvák Daniel Landa. | foto: XFN

Jsi Čech, tak si toho važ! Landa udal Ondrušovi tón k cestě za odvetou

  • 4
První krok v cestě za vysněnou odvetou s Karlosem Vémolou zvládl zápasník MMA Petr Ondruš zdárně. V sobotu porazil srbského Jusufa Hajroviče technickým K. O. ve třetím kole. Stejně jako dřív se i v Plzni mohl spolehnout na podporu zpěváka Daniela Landy. „Zvítězila trpělivost,“ zněl spokojeně Ondruš.

Plzeňský zimní stadion, kupa lidí sedí a vyčkává na příchod hlavní postavy večera. Petr Ondruš vstupuje, českou vlajku drží nad hlavou a prochází diváky. Za jeho zády kráčí zpěvák a mentální kouč Daniel Landa, zaťatou rukou míří vzhůru a zpívá: „Jsi Čech, Čech, Čech, tak si toho važ.“

Kinclova dlouhá cesta za pomstou: Možná budu ostřejší, hlásí

Nabuzení vyšlo. Ondruš byl zpátky v oktagonové kleci poprvé od prosince loňského roku, kdy v prvním kole vzdal Karlosu Vémolovi. A v sobotou započal úspěšně cestu za odvetou.

Ostatně nejinak na tom je Patrik Kincl, jeho plánovaný soupeř pro prosincový galavečer. Právě mezi nimi se rozhodne, kdo si odvetu s Vémolou zaslouží.

Návrat, v uvozovkách, Ondruš zvládl. Bitva sice trvala tři kola, ale to mu vůbec nevadilo. Cíl splnil, držel taktiku a vyčkal na správný moment. Až tehdy vše ukončil. Jusuf Hajrovič padl po technickém K. O.

„Zvítězila trpělivost, držel jsem se plánu, takhle to mělo být. Až na drobnosti to vyšlo,“ říkal usměvavý a viditelně uvolněný Ondruš po zápase.

Petr Ondruš bojuje pod XFN bojového sportu MMA s Jusufem Hajrovičem.
Petr Ondruš bojuje pod XFN bojového sportu MMA s Jusufem Hajrovičem.

Petr Ondruš (v červeném) zvládl střet s Jusufem Hajrovičem.

Hajroviče několikrát poslal k zemi, tam za ním ale nešel, raději počkal, než soupeř začne vstávat. „Nedělám, co není nutné. Snažím se využít toho, co můžu. Zbytek přišel sám,“ vysvětlil Ondruš.

„Rozjížděl jsem se pomaleji, asi byla někde chyba v softwaru, v hlavě. Měl jsem připravené nějaké věci, ty občas nešly. Chvíli to trvalo, ale ve finále to dopadlo, jak mělo,“ dodal.

Úsměvy na veřejnosti, Petr Ondruš si plácá s Karlosem Vémolou.

Ne úplně ideálního výkonu si všiml i Karlos Vémola, jenž celé dění sledoval už spokojený po utkání s Polákem Ostrowským.

V rozhovoru mimo pozornost diváků nejdříve řekl, že v Ondrušovi žádného soupeře nevidí, do mikrofonu pak provokativně řekl: „Takový výkon na mě stačit nebude.“

Jenže do toho souboje ještě zbývá dlouhá doba. Před Ondrušem stojí určitě dva zápasy, teprve poté XFN vezme v úvahu, zda mu odvetu s Vémolou nabídne.

Zápas Ondruše a Hajroviče: