Jan Vysloužil je jedním z widereceiverů týmu Ostrava Steelers. Jeho úkolem je...

Jan Vysloužil je jedním z widereceiverů týmu Ostrava Steelers. Jeho úkolem je najít volné místo v obraně soupeře a zachytit přihrávku quarterbacka. Snímek je z tréninku. | foto: Ostrava Steelers

Ostravští Steelers usilují o návrat amerického quarterbacka Ellise

  • 0
Nejvyšší domácí soutěž amerického fotbalu, Paddock liga, měla původně začít v dubnu. Pandemie koronaviru však start znemožnila, nově by měl letošní ročník začít v srpnu. A hráči týmu Ostrava Steelers se na odložený start již připravují. Trénují ovšem bez amerického quarterbacka Aarona Ellise, s kterým počítali pro tuto sezonu.

Ellis totiž stejně jako další zámořské posily (widereceiver Zachery Moreno z USA a safety Rodolfo Santos z Brazílie) odcestoval na začátku pandemie domů. „Chceme, aby se minimálně Aaron Ellis vrátil, jednáme spolu,“ řekl hrající člen vedení Steelers Jan Klimeš. 

„Zatím nemáme dostatečně kvalitního českého quarterbacka pro nejvyšší soutěž, takže potřebujeme někoho přitáhnout. Jak to bude s ostatními zámořskými posilami, to uvidíme. Zjišťujeme, jak je na tom naše finanční portfolio,“ doplnil Klimeš.

 „Zatím to vypadá, že by se Aaron vrátit měl. Z Ameriky se lítat může, připojit k týmu by se měl zřejmě na konci července.“ Problémem by podle Klimeše neměl být ani dlouhý tréninkový výpadek. „Američany jsme tu měli od půlky ledna do půlky března, absolvovali jsme spolu tři kempy. Věřím, že herní chemie bude zpět rychle.“ Kádr by měli vyztužit i hráči, kteří letos plánovali odchod do německé ligy. „Ondra Chmela a Vojtěch Korytář zůstanou ještě rok u nás,“ potvrdil Klimeš.

Ovšem ani ve vynucené pauze se hráči nenudili – utkávají se v Paddock esport lize ve hře Madden hrané na herních konzolích. Zástupci týmu Steelers se probili do finálového turnaje, který se bude konat 30. května v profesionálním esportovém studiu v Praze a odvysílá jej ČT sport. Za Steelers budou hrát Jakub Tröster, Jan Telnar a Daniel Bria, v semifinále soutěže se utkají s pražskými Lions. Druhé semifinále obstarají Ústí nad Labem Blades a Přerov Mammoths.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž