Adam Synáček, manažer a linebacker Ostravy patří k největším oporám Steelers.

Adam Synáček, manažer a linebacker Ostravy patří k největším oporám Steelers. | foto: Archiv ČAAF

U Steelers zaskočí trenérův kamarád. Doma v Texasu si vzal dovolenou

  • 0
K radikálnímu řešení přistoupil před druhým kolem Paddock ligy amerického fotbalu tým Ostrava Steelers. Na místo quarterbacka Randalla Schroedera, který se zotavuje po operaci slepého střeva, nastoupí v neděli proti celku Ústí nad Labem Blades další americký quarterback A. J. Palazzolo.

„Vzal si v práci dovolenou, odehraje s námi dva zápasy a zase poletí domů,“ řekl Adam Synáček, hrající manažer týmu Steelers. „Přichází na doporučení našeho kouče Garretta Griffetha. Je to jeho kamarád, momentálně dělá kouče středoškolského týmu v Texasu.“

Steelers, vicemistři z minulé sezony, chtějí doma odčinit porážku z úvodního kola, ve kterém podlehli v Praze celku Lions 0:7.

„Škoda, že jsme tam nedokázali skórovat z obrany,“ posteskl si v nadsázce Synáček. Právě nejistý útok Steelers by se měl s náhradním quarterbackem rozehrát k lepším výkonům.

„A. J. trénoval s námi poprvé v úterý a nebyl špatný. Má silnou ruku, a když se mu bortí kapsa, ze které háže, umí i běžet. Ale musí se do toho dostat,“ hodnotil 29letého quarterbacka hrající manažer. „Samozřejmě však nelze čekat více než pět, případně šest základních akcí, jinak bychom to měli hrnout po zemi,“ naznačil Synáček složitosti souhry všech hráčů útoku.

„Důležité bude, aby kluci v lajně věděli, kde blokovat, a wide receiveři chytali balony, které na ně poletí. Pozitivní je, že se po roce na Novém Zélandu vrací do hry Jirka Šimečka,“ zmínil Synáček návrat jedné z opor týmu. „Vzrostla nám tak konkurence mezi receivery. Kdo balon nechytne, tak nehraje. Ale už na prvním tréninku s A. J. Palazzolem bylo mezi kluky vidět, že se uklidnili.“

Proti Steelers nastoupí v neděli (od 15.00) ligový nováček z Ústí. „Mají běhového quarterbacka. Pokud zastavíme jejich běhovou hru a donutíme je hrát vzduchem, měli bychom mít převahu,“ věří Synáček.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž