Ospalý zářil mezi mořem a močály

Cancún - Čím víc se blíží závěr sezony, tím je triatlonista Filip Ospalý lepší. Závodník brněnského Ekol Teamu obsadil v předposledním závodě Světového poháru v mexickém Cancúnu skvělé 2. místo! "Bylo to pro mě moc dobré. Dokázal jsem prodat to, co jsem v posledních týdnech před závodem natrénoval," vzkázal po mailu Ospalý, který nedávno ještě skončil 4. v Pekingu.

Nedělní závod se sice konal v tradiční triatlonové destinaci, ale na úplně nových tratích.

"Narozdíl od minulých let se závod na poloostrově přemístil až za poslední hotel, takže se dá říci, že to byl návrat do přírody - kolem tratě nebyla jediná budova, jen moře, palmy a močály," popisoval Ospalý.

Startovní pole čítající 96 závodníků zůstalo po plavecké části v moři pohromadě. Po cyklistické části, kterou zasáhla průtrž mračen, byl brněnský závodník těsně za vedoucí skupinou. V běhu ale zaútočil a nakonec nestačil jen na vítězného Španěla Gomeze.

Ospalého nyní čeká poslední závod SP na Novém Zélandu. "A můj běžecký trenér Petr Punčochář říká, že tam to bude díky aklimatizaci a počasí ještě lepší než v Mexiku. Já samozřejmě svému trenérovi důvěřuji, tak uvidíme," dodal s úsměvem Ospalý.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž