VYPLÁZNU NA VÁS JAZYK. Ondřej Synek slaví zlato na mistrovství Evropy v...

VYPLÁZNU NA VÁS JAZYK. Ondřej Synek slaví zlato na mistrovství Evropy v Račicích. | foto: Ondřej Bičiště, MF DNES

Šampion Synek: Domácí atmosféra je nepřekonatelná, zlato řadím vysoko

  • 0
Do cíle závodu zbýval metr, možná dva. Český skifař Ondřej Synek už ale měl jasno. Jsem mistr Evropy, projelo mu hlavou. A tak mocně zaťal pěst, namířenou vstříc divákům na přetékajících tribunách Labe Arény. „Děkuju všem za tu kulisu,“ říkal krátce poté, co dorazil k molu račického kanálu. Jako čerstvý šampion.

Závod jste ovládl suverénně. Očekával jste tak jednoznačný průběh?
Loni jsem nevyhrál žádný závod, byl jsem vždycky druhý nebo třetí. Letos první závod a hned vítězství. Byl jsem předtím trochu nervozní, protože jsem nevěděl, jak na tom budu, žádný velký závod jsem nejel. Doufal jsem, že mám dobře natrénováno, v zimě jsem normálně trénoval a teď se to potvrdilo.

Máte ve sbírce spoustu titulů, kam čerstvé zlato řadíte?
Asi ne nejvýše. Co se ale týče zážitků a všeho okolo tak, když se podívám na na tu medaili, vybavím si nádherné počasí, spoustu lidí a jak se všechno povedlo. Z evropských to zlato řadím určitě nejvýš. Mistrovství světa to není, ale vyrovnalo se to tomu tou atmosférou.

Co jste říkal na vyhlášení? Když jste stál na stupních vítězů, Labe Aréna bouřila.
Hezký. Tribuna narvaná, ještě jsem to tady neviděl, ještě mobilní vedle a ještě pak další. Přijde mi to tady větší atmosféra než na lecjakém mistrovství světa.

Jaké jsou vaše další plány, pojedete Primátorky?
Primátorky nepojedu, musím na chalupě posekat trávník (smích). Berte to tak, že já už toho mám fakt odzávoděno hodně, chci už začít žít jako normální člověk, víkendy, které jdou, trávit s rodinou a ne furt jenom po závodech a tréninkem. Užijeme si víkend s rodinou, teď bylo opravdu hodně lítání okolo ME.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž