Gólové oslavy futsalistů Chrudimi

Gólové oslavy futsalistů Chrudimi | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Nový kouč futsalového mistra: Chrudim se rok od roku zlepšuje

  • 0
Pokoušeli se o to nesčetněkrát, ale ještě nikdy se to nepovedlo. Dalším trenérem, který bude chtít dotlačit hráče mistrovského Era-Packu Chrudim do Final Four UEFA Futsal Cupu (futsalové Ligy mistrů), je Brazilec Felipe Ferraz Conde.

„Okusil jsem atmosféru finále v roce 2008 a přál bych si znovu se tam podívat. Velikou zodpovědností j sou i domácí soutěže a my uděláme vše pro to, abychom v nich obhájili tituly,“ slíbil 35letý Conde pro klubový web Chrudimi.

Co ho přimělo kývnout na nabídku prezidenta Era-Packu Františka Tichého? „Chtěl jsem se vrátit k angažmá v zahraničí, navíc Česká republika je velmi atraktivní. Dohodli jsme se tedy na spolupráci,“ sdělil Conde.

Nový kouč mužstvo převezme 1. srpna. V Česku se přitom objeví už počtvrté, takže nejde do úplně neznámého prostředí. V roce 2007 hrál v Chrudimi pohár s kazašským Kairatem Almaty, kde byl kondičním koučem, a vazby navázal i přímo s Era-Packem, když o tři sezony později pomáhal tehdejšímu trenéru Cacauovi s přípravou některých tréninků.

„Sleduji klub již od našeho prvního setkání. Vidím výsledky a hru týmu, která se každým rokem zlepšuje. Také moji přátelé působili v klubu, konkrétně Cacau a Dentinho. S nimi jsem v kontaktu a mám informace o mužstvu,“ řekl Conde a ocenil práci chrudimského oddílu s mládeží.

„Pracoval jsem dlouhou dobu s hráči, kteří dělají futsal i fotbal. Jakmile přijedu do Chrudimi, určitě se budu informovat o tom, zda funguje spolupráce a jakým způsobem. Věřím, že to je nejlepší způsob, jak připravit a vychovat hráče ve vlastním prostředí,“ dodal.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž