Ilustrační foto

Ilustrační foto | foto: Michal Šula, MAFRA

Futsalisté znají jména pro MS v Thajsku, kouč měl těžkou volbu

  • 0
Český futsal zná jména, která ho budou reprezentovat na blížícím se mistrovství světa v Thajsku. Trenér Tomáš Neumann dlouho váhal, kterých čtrnáct hráčů nominuje a které nechá doma. "Bylo to moje nejtěžší rozhodování, co jsem trenérem národního mužstva," poznamenal Neumann.

Mistrovství světa v Thajsku začne 1. listopadu, finále je na programu 18. listopadu. Národní mužstvo do dějiště šampionátu odletí v neděli 28. října.

Čeští reprezentanti se na akci, která se koná jednou za čtyři roky, střetnou 3. listopadu s Kuvajtem, o tři dny později nastoupí proti Srbsku a 9. listopadu hrají s Egyptem. Postoupí dva nejlepší.

Neumann vybíral ze šestnácti hráčů, které měl na posledním soustředění. Konečnou nominaci udělal až na posledním tréninku v úterý večer.

"Všech šestnáct kluků si nominaci zasloužilo, ale všichni letět nemohou," poznamenal kouč.

Doma zůstane Michal Holý, který nastupuje v české lize za Bohemians, a Petr Oliva z ERA-PACKu Chrudim, kterému start na světovém šampionátu překazilo zranění.

"Hodně dlouho jsem váhal a několikrát jsem to probíral s asistentem Cacauem. Je mi líto Petra, který se zranil v přípravě a nestihl se dát dohromady. Myslím si, že Michal Holý taky není v úplně ideální formě, takže proto to padlo právě na ty dva. Bylo to pro nás velmi těžké rozhodnutí, ale jsem přesvědčený, že jsme vybrali ty nejlepší," řekl Neumann.

Nominace Česka na MS ve futsale

Brankáři: Libor Gerčák (V. Mýto), Jakub Žďánský (ERA-PACK Chrudim)
Hráči do pole: Michal Belej (Tango Brno), David Frič (Bohemians 1905), Jan Janovský (Bielsko Biala), Michal Seidler (Tango Brno), Zdeněk Sláma (Bohemians 1905), Matěj Slováček (ERA-PACK Chrudim), Lukáš Rešetár (ERA-PACK Chrudim), Jiří Novotný (Bohemians 1905), Marek Kopecký (ERA-PACK Chrudim), David Cupák (Helas Brno), Tomáš Koudelka (ERA-PACK Chrudim), Michal Kovács (Tango Brno).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž