Radost nohejbalistů Karlových Varů

Radost nohejbalistů Karlových Varů | foto: SK Liapor Witte Karlovy Vary, nohejbal-kv.cz

Spát nepůjdeme, plánovali po postupu do finále nohejbalisté Varů

  • 0
Neuvěřitelná euforie nohejbalistů SK Liapor Witte Karlovy Vary. Dokázali to, co nikdo skoro čtyři roky. Ne jednou, hned dvakrát po sobě. I odvetu semifinálové série extraligy vyhráli doma 5:3 a vystavili brněnským Modřicím stop pro finálovou účast.

Sami se do nejdůležitějšího zápasu klubové sezony dostali po mnoha letech, na titul přitom čekají jedenáct let.

„Začneme v klubovně na hřišti a uvidíme jak dlouho to bude trvat a kam se budeme přesouvat. Rozhodně dnes spát nepůjdeme,“ plánoval po sobotním zápase hrající trenér Jan Vanke.

Už první semifinálová výhra v Brně ukončující modřickou hegemonii byla senzací, v sobotu už to nabralo obrysy něčeho fantastického hned od začátku.

K prvnímu zápasu se postavili Vanke, Kokštein proti Koppovi, Müllerovi se střídajícím Pospíšilem, vyhráli 2:0. „Výborný vstup do zápasu,“ jásal Vanke.

Potom ale Modřice ukázaly, že v žádném případě nepřijely do Varů na výlet. Druhá dvojice Varů i obě trojky, tři zápasy, tři prohry, sice po boji a vyrovnaném průběhu. Přesto průběžný stav zápasu nevěstil nic dobrého - 1:3.

A přišla chvíle Karla Hrona. Už před týdnem v Modřicích přehrál v singlu Martina Müllera a v sobotu si vyšlápl i na Petra Koppa. „Oba singly v semifinále odehrál úplně výborně,“ chválí hrající trenér Jan Vanke elitního karlovarského singlistu.

Navíc v sobotu, za stavu 1:3 to byl důležitý bod do společného ranku. „Byl to bod, který rozhodl a nakopl celý zápas. Prohrávali jsme 1:3,“ připomíná Vanke.

Potom se podařilo porazit Koppovu trojku a bylo srovnáno na 3:3. To byl druhý rozhodující moment zápasu. Následně trojice Medek, Dvořák, Kokštein porazila 2:0 první modřickou trojku, Vary vedly 4:3.

Na hřiště nastoupila dvojice Vanke, Kokštein na straně domácích proti Rosenberkovi s Pelikánem. A domácí měli na své straně mečbol, povedlo se. „Zabrali jsme, makali jeden za druhého, porazili jsme reprezentační dvojici. To je něco, co se neděje každý den,“ jásá smečař poslední dvojice a hrající trenér celého karlovarského týmu.

A mohlo se začít slavit, vždyť určitě bylo co. „Porazit Modřice dva zápasy po sobě v semifinálové sérii to je něco, s čím nikdo rozhodně nepočítal v celém nohejbalovém dění. Ani možná my sami osobně, i když samozřejmě jdeme do každého zápasu s tím, že chceme vyhrát,“ říká Jan Vanke. „Je to pro nás obrovská radost a euforie.“

Ještě cennější je, že nešlo o náhodné výsledky, Modřice rozhodně neměly v úmyslu přetrhnout svou vítěznou šňůru. „V obou zápasech jsme byli lepší, odehráli jsme to výborně a jako tým. Prospělo nám, že jsme šli z role outsidera, a to celé play-off. Makali jsme jeden za druhého,“ doplňuje Vanke.

„Po dlouhé době to bude ryze české finále, vždy tam byl alespoň jeden moravský účastník, a nyní vyhraje český tým,“ dodal karlovarský Jan Vanke.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž