Jan Micka

Jan Micka | foto: Ladislav Němec, MAFRA

Na ME v krátkém bazénu pojede jedenadvacet českých plavců

  • 0
Jedenadvacet reprezentantů bude hájit české barvy na mistrovství Evropy v plavání v krátkém bazénu, které se uskuteční od 2. do 6. prosince v izraelském městě Netanja. V týmu nechybějí největší naděje Jan Micka, Simona Baumrtová, Barbora Závadová a Petra Chocová.

Nominaci na nedělním večerním zasedání schválil po Velké ceně Brna Výkonný výbor Českého svazu plaveckých sportů.

Největší formu aktuálně má dvacetiletý talentovaný kraulař Micka, který se dokázal po loňském zranění ramena vrátit a v Brně v sobotu vylepšil vlastní český rekord na své nejsilnější trati 1 500 metrů.

Dvaadvacetiletá Závadová, pátá žena z letošního MS v dlouhém bazénu, si při závodech v Jihlavě přivodila menší zranění ruky, takže v Brně do hlavního závodu na 400 metrů polohově nenastoupila. Její účast na ME ale ohrožena není.

Česká nominace na ME v krátkém bazénu

Muži: Martin Baďura, Petr Bartůněk, Roman Dmytrijev, Tomáš Franta, Pavel Janeček, Jan Micka, Petr Novák, Marek Osina, Jan Šefl, Jakub Tobiáš.

Ženy: Simona Baumrtová, Tereza Grusová, Tereza Horáková, Kristýna Horská, Petra Chocová, Barbora Janíčková, Anna Kolářová, Martina Moravčíková, Barbora Seemanová, Lucie Svěcená, Barbora Závadová.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž