Anna Fernstädtová na dráze v německém Königssee

Anna Fernstädtová na dráze v německém Königssee | foto: AP

Skeletonistka Fernstädtová zkusí na MS v Altenbergu zaskočit favoritky

  • 1
Druhou částí bude od čtvrtka pokračovat mistrovství světa v ledovém korytu v německém Altenbergu. Do bojů o medaile zasáhnou skeletonisté a českou nadějí je Anna Fernstädtová. Víkendový závěr tradičně obstarají čtyřboby.

Fernstädtová skončila v uplynulé sezoně Světového poháru celkově pátá a druhým místem v Königssee si vylepšila maximum v závodu. K favoritkám na stupně vítězů ale nepatří, průměrně z osmi startů v seriálu končila kolem sedmého místa.

Před cestou na šampionát si ještě zajela Interkontinentální pohár a minulý pátek v něm skončila v Königssee čtvrtá. Na dráhu v Altenbregu se těší. „Je moje druhá nejoblíbenější. Je to konečně trať, kterou mám ráda. Je dlouhá a vyhovuje mi,“ řekla čtyřiadvacetiletá pražská rodačka po posledním závodu SP v Innsbrucku.

Na mistrovství světa skončila loni právě v Altenbergu sedmá. O rok dříve byla těsně pod stupni vítězů čtvrtá stejně jako ještě v německých barvách v roce 2017.´

Anna Fernstädtová na startu závodu Světového poháru skeletonistek na dráze v rakouském Innsbrucku

Favoritkou je vítězka Světového poháru Janine Flocková. Jednatřicetiletá Rakušanka pojede na MS pojedenácté a ráda by zkompletovala medailovou sbírku. Zlatem by doplnila stříbro (2016) a bronz (2020). Titul obhajuje Němka Tina Hermannová a favoritkou je i mistryně Evropy Ruska Jelena Nikitinová. Mezi muži bude na sedmý titul mistra světa útočit Lotyš Martins Dukurs.

Český pilot Dominik Dvořák zkusí ve čtyřbobu atakovat desítku, což chtěl i ve dvojbobech, ale s brzdařem Jakubem Noskem se jim to o minulém víkendu nepovedlo a skončili patnáctí. Jasným favoritem je Němec Francesco Friedrich. Podle výsledků v sezoně by měli být jeho největšími soupeři Benjamin Maier z Rakouska, další německé posádky či Kanaďan Justin Kripps.

Skeletonistky pojedou první dvě jízdy ve čtvrtek a závod vyvrcholí třetím a čtvrtým kolem v pátek. V sobotu a v neděli budou závodit bobisté.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž