Momentka z utkání Česko - Japonsko. | foto: baikal-bandy.ru

Po porážce s Japonskem skončili Češi na MS v bandy na osmém místě

  • 0
Čeští reprezentanti v bandy odjíždějí z MS divize B v Irkutsku s konečným osmým místem. Rozhodla o tom jejich porážka s Japonskem 1:3. Postup do elitní divize vybojovalo Maďarsko, které zdolalo ve finále Ukrajinu 4:1. Bronz získali Slováci po výhře 3:2 nad Mongolskem.

Japonci se ujali vedení v 11. minutě, když po volném úderu z 12 metrů skóroval Masaki Mijakawa. Poté přebral iniciativu český výběr, ale do koncovky se příliš nedostával. A když přeci jen ano, předvedl japonský gólman skvělý zákrok.

Co se nepovedlo v prvním dějství, vyšlo hned z prvního útoku v poločase druhém, kdy srovnal Miroslav Brokl střelou z ostrého úhlu na 1:1.

Oba týmy přidaly na intenzitě, ale gólové ovoce to přineslo pouze asijskému soupeři. Ve 43. minutě skóroval Ryujo Šimizu a náznak závěrečného českého tlaku utnul v poslední minutě třetím gólem Soki Fukaja.

Momentka z utkání Česko - Japonsko.
Momentka z utkání Česko - Japonsko.

„Porážka nás samozřejmě mrzí, doufali jsme přeci jen v lepší umístění,“ přiznal švédský kouč českého týmu Mikael Bratt. „Hráli jsme dobře na začátku a na konci zápasu, ale ty důležité fáze zvládl lépe soupeř.“

Pro kouče Bratta to byl poslední zápas u české reprezentace, kterou vedl od roku 2016. Nyní se chce plně věnovat klubové práci.

Irkutsk si teď od světového bandy odpočine, ale jen na chvilku. Už 29. března zde ve zbrusu nové hale odstartuje turnaj elitní divize MS za účasti Ruska, Švédska, Finska, Kazachstánu, Norska, USA, Estonska a Německa.

Mistrovství světa v bandy, divize B

Irkutsk (Rusko)

O 1. místo:
Maďarsko - Ukrajina 4:1

O 3. místo:
Slovensko - Mongolsko 3:2

O 5. místo:
Nizozemsko - Lotyšsko 5:4 po prodl.

O 7. místo:
Japonsko - Česko 3:1
Branka ČR: Brokl

O 9. místo:
Švýcarsko - Somálsko 4:1


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Irkutsk