Moderní pětibojař Ondřej Polívka

Moderní pětibojař Ondřej Polívka | foto: pentathlon.org

Moskva sbírá zrušené šampionáty. Do ruské metropole poletí i pětibojaři

  • 0
Moskva jako spása zrušených světových šampionátů? Vypadá to tak. Poté, co se ruská metropole chopí pořádání MS krasobruslařů místo japonského Tokia, uskuteční se zde i mistrovství světa moderních pětibojařů. To se přitom mělo uskutečnit v září v Káhiře.

O výměně Káhiry za Moskvu rozhodla Mezinárodní unie moderního pětiboje kvůli nestabilní politické situaci v Egyptě.

"Museli jsme takto rozhodnout, protože situace v Egyptě je nestabilní. Egyptští funkcionáři nám řekli, že nejsou schopni šampionát uspořádat," řekla agentuře Reuters ředitelka závodů UIPM Iris Vlahutsikuová.

V Káhiře se měl přitom tento týden konat závod Světového poháru. Ten mezinárodní unie zrušila ze stejného důvodu už v únoru.

O přesném termínu MS se ale ještě bude jednat. "Je ještě brzy. Ale zřejmě to bude na konci srpna či začátkem září," dodala Vlahutsikuová. Českým pětibojařům změna místa konání nevadí, spíše ji vítají.

"Vím, že ve hře bylo ještě Bulharsko, ale Moskva je taky dobrá. Určitě lepší než Káhira. I kvůli počasí, v Egyptě vždy bylo strašné horko," napsala Natálie Dianová iDNES.cz.

Někteří pětibojaři vyrazí do ruské metropole letos dvakrát. V červnu by se ti nejlepší měli zúčastnit Prezidentského poháru, kde budou závodit o dotace v celkové výši 1,8 mil. korun.

"Tahle akce je jednodenní a pouze na pozvání. Ale pokud bych tam jel letos dvakrát, tak s tím nebudu mít žádný problém," dodal Ondřej Polívka.

Loni se v Moskvě uskutečnilo finále Světového poháru, ve kterém si David Svoboda doběhl pro třetí místo.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž