ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Nicole Rauvolfová

Moderní pětibojařka Kodedová finále na MS nevybojovala

  • 0
Moderní pětibojařka Barbora Kodedová nezvládla na mistrovství světa v Moskvě dnešní kvalifikaci a páteční finále žen se tak uskuteční bez české účasti. Šanci na postup ztratila hned v úvodní disciplíně, ztrátu z šermu už pak nedokázala smazat. Stále však živí malou naději na účast na olympijských hrách v Riu de Janeiro.

„Nevím, nakolik to ovlivnily předchozí zdravotní problémy po finále Světového poháru, každopádně výkon v šermu byl o třídu, možná dvě horší, než jaký Bára předvedla v Sarasotě. Už po šermu bylo jasné, že postup je nereálný,“ uvedl reprezentační trenér Jakub Kučera.

Kodedová byla po šermu s deseti výhrami na šestnáctém místě v kvalifikační skupině B. „Bývala by musela zašermovat s výrazně aktivní bilancí, aby mohla pomýšlet na postup. Potom předvedla na sebe slušné plavání a velmi slušnou kombinovanou disciplínu, ale ztrátu už nebylo možné dohnat,“ dodal Kučera. V závěrečné kombinované disciplíně byla Kodedová sedmá.

Přestože nepostoupila do finále světového šampionátu, stále má teoretickou naději na splnění nominačních kritérií pro olympijské hry. „Vypadly další holky, které byly ve hře, je tam řada otazníků. Šance není obrovská, ale pořád nějaká je. Jasno bude po finále,“ řekl Kučera.

Ve čtvrtek čeká kvalifikace muže, o postup do sobotního finále bude usilovat i české trio Jan Kuf, Ondřej Polívka, David Kindl. Šampionát pak v neděli uzavře smíšená štafeta.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž