Český moderní pětibojař Marek Grycz během mistrovství světa v Budapešti.

Český moderní pětibojař Marek Grycz během mistrovství světa v Budapešti. | foto: Filip Komorous

Moderní pětibojaři přišli kvůli viru i o letošní mistrovství Evropy

  • 0
Moderní pětibojaři se letos nedočkají ani mistrovství Evropy. Kontinentální federace ECPM už jednou odložený šampionát kvůli pandemii koronaviru zrušila, závodit se mělo od 17. do 21. září v Székesfehérváru. Maďarské město nově bude hostit ME v roce 2022, v příštím roce bude dějištěm Nižnij Novgorod.

Kvůli opatřením ve světě přišli moderní pětibojaři už o celý seriál Světového poháru, zrušeno bylo i juniorské mistrovství světa. A vážně ohrožen je také seniorský světový šampionát v Mexiku, který byl odložen na říjen. Rozhodnout se o něm má začátkem srpna.

„Mexiko a Brazílie byly teď ty nejpostiženější země, kde se situaci s koronavirem vůbec nedařilo dostat pod kontrolu. Zatím si nedokážu představit, že by tam mistrovství světa chtěli pořádat. Ale možné je všechno,“ uvedl reprezentační trenér Jakub Kučera v tiskové zprávě českého svazu. 

„Podle mých informací je ale ve hře zrušení všech oficiálních soutěží (mezinárodní federace) UIPM do 31. prosince 2020,“ konstatoval Kučera.

UIPM o rok odložila také listopadový volební kongres, který měl hostit čínský Sia-men. V čele organizace tak nadále zůstane Němec Klaus Schormann.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž