Moderní pětibojaři Ondřej Polívka a Eliška Přibylová v závodě smíšených štafet...

Moderní pětibojaři Ondřej Polívka a Eliška Přibylová v závodě smíšených štafet na mistrovství světa v Mexiku | foto: Filip Komorous

Pětibojaři byli na MS pátí ve smíšené štafetě, 14 sekund od bronzu

  • 0
Moderní pětibojaři Eliška Přibylová s Ondřejem Polívkou obsadili na mistrovství světa v Mexiku páté místo ve smíšené štafetě. Zvítězili Němci Rebecca Langrehrová a Fabian Liebig před dvojicemi z Maďarska a Francie.

Českým reprezentantům chybělo v závěrečné kombinaci běhu se střelbou k bronzové medaili 14 sekund.

Česká dvojice přitom vstoupila do soutěže až 13. místem v šermu, ale po plavání se posunula vzhůru a parkur vyhrála. Navázat na sobotní stříbro Jana Kufa a Martina Vlacha z mužské štafety se ale pětibojařům nepovedlo.

A ani páté místo je nenadchlo, protože na startu chyběly nejlepší ženy, které už v pondělí čeká individuální závod.

„Proto jsme cítili větší šanci na medaili, z tohoto pohledu není páté místo úplně uspokojivé. I když pro Elišku Přibylovou je to její nejlepší výsledek v kariéře,“ uvedl šéftrenér Jakub Kučera v tiskové zprávě svazu.

„Nezvládli první polovinu šermu, a i když bilanci 4/12 ve druhé části vylepšili na 14/16, uteklo jim hodně bodů, které pak už nedokázali dohnat,“ řekl Kučera.

Mistrovství světa v moderním pětiboji v Mexiku

Smíšená štafeta

1. Langrehrová, Liebig (Něm.) 1452, 2. Gulyásová, Bruckmann (Maď.) 1427, 3. Riffová, Henrard (Fr.) 1416, ...5. Přibylová, Polívka (ČR) 1402.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž