Mladí pozemkáři jsou v Evropě nejlepší

  • 3
Porto - Výtečného úspěchu dosáhli čeští pozemní hokejisté na evropském halovém šampionátu. Díky nezměrné bojovnosti a odhodlání dokázali mladí reprezentanti dokonale otočit vývoj finálového duelu, ve kterém už prohrávali s Francouzi 1:5. Nakonec ovšem dokázali vyrovnat a v penaltovém rozstřelu vystřílet zlaté medaile.

V druhém poločase zlikvidovali svěřenci trenéra Josefa Procházky francouzský náskok brankami Štěpána Bernátka a Lukáše Lahody, naopak v následném prodloužení na dvakrát pět minut nepadl ani jeden gól. Díky výhře 3:1 na penalty překonali čeští junioři svůj předloňský výsledek z šampionátu v Göteborgu, kde ve finále podlehli po prodloužení Španělsku. Bronzové medaile v Portu vybojovali švýcarští junioři.

V závěru příštího týdne budou české seniorské reprezentantky obhajovat na halovém ME ve francouzském Angers bronzové medaile.

Výsledky:
Finále:
ČR - Francie 5:5 po prodl. (5:5, 1:5), na pen. 3:1
Branky ČR: Bernátek 3, Lahoda 2.
O třetí místo: Švýcarsko - Portugalsko 5:1.
O páté místo: Španělsko - Polsko 5:1.
O sedmé místo: Dánsko - Švédsko 8:7 po penaltovém rozstřelu.
Konečné pořadí A-divize halového MEJ:  1. ČR, 2. Francie, 3. Švýcarsko, 4. Portugalsko, 5. Španělsko, 6. Polsko, 7. Dánsko, 8. Švédsko (oba celky sestupují do B-divize).

 

 

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž