Jan Sychra

Jan Sychra | foto: Michal Sváček, MAFRA

Skeetaři Sychrovi těsně nevyšel útok na medaili, na ME skončil pátý

  • 0
Český střelec Jan Sychra obsadil na mistrovství Evropy ve své disciplíně skeet páté místo. Zkušený reprezentant v německém Suhlu těsně nepostoupil ze semifinále do bojů o medaile.

Mistr Evropy z roku 2010 Sychra musel během soutěže absolvovat dva rozstřely. V kvalifikaci skončil s nástřelem 122 na děleném čtvrtém místě a úspěšně bojoval s dalšími třemi soupeři o tři volná místa pro šestičlenné semifinále.

V něm šestý muž z loňských olympijských her dvakrát minul a se 14 zásahy opět soupeřil v rozstřelu, tentokrát s dvěma střelci, o postup do duelu o bronz.

Při desátých pokusech však právě čtyřiačtyřicetiletý Sychra minul jako první a do malého finále prošli jeho soupeři Marko Kemppainen a Georgios Achilleos. V něm uspěl Kypřan Achilleos a získal bronz.

Zkušený Sychra tak skončil pátý a nenavázal na měsíc starý triumf ze Světového poháru v Granadě, kde ve finále zdolal Nora Toma Beiera Jensena. Ten triumfoval po jasné finálové výhře 15:12 nad Italem Luigim Loddem.

Na medaili v závěrečný den šampionátu dosáhli juniorští skeetaři, kteří v soutěži družstev zopakovali úterní třetí místo mladých reprezentačních kolegyň.

Mistrovství Evropy ve sportovní střelbě v Suhlu

Skeet:
Muži:
Finále:
Jensen (Nor.) - Lodde (It.) 15:12.

O 3. místo: Achilleos (Kypr) - Kemppainen (Fin.) 13:13, v rozstřelu 2:1,
5. Sychra, ...v kvalifikaci 31. Hutař, 35. Herberger (všichni ČR).

Družstva:
1. Norsko 365, ...6. Česko 357.

Junioři:
1. Simeone (It.), ...v kvalifikaci 7. Slavíček, 16. Novota, 21. Kadlec (všichni ČR).

Družstva:
1. Itálie 363, 2. Kypr 352, 3. Česko 347.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž