Barbora Kodedová

Barbora Kodedová | foto: Ivana Roháčková

Moderní pětibojařky byly na mistrovství Evropy osmé ve štafetě

  • 0
České moderní pětibojařky Barbora Kodedová a Lenka Bilková skončily na evropském šampionátu v Sofii ve štafetě na osmém místě. Zvítězily Bělorusky Kataryna Arolová a Iryna Prasjancovová před Německem a Maďarskem.

„Vzhledem k tomu, že všechny štafety probíhají před individuálními soutěžemi a že hlavním vrcholem sezony je olympiáda, v téhle konkurenci měly holky myslet na lepší výsledek,“ řekl reprezentační trenér Jakub Kučera v tiskové zprávě.

Kodedová měla od začátku května vleklé zdravotní potíže. „Pět týdnů měla omezenou přípravu, výpadek je znát. Potvrdili jsme si tu, že je správné rozhodnutí, že Bára nepůjde individuální soutěž a vrátí se do Prahy, aby se pokusila dohnat co nejvíc před olympiádou,“ dodal Kučera. „Kdyby tu byla do konce, přišla by o týden tréninku a přitom by jí to nemohlo nic dát,“ uvedl.

Pro Bilkovou, která byla v této sezoně s bratrem Martinem druhá ve smíšené štafetě na Světovém poháru v Římě, byla ženská štafeta na mistrovství Evropy možná jedním z posledních závodů kariéry. „Lenku může těšit, že zajela skvělou jízdu. Ale to byl u obou závodnic jediný bezchybný výkon za celý den. Ve všech dalších byla menší nebo větší rezerva,“ prohlásil Kučera.

V úterý je na programu ME štafeta mužů, český pětiboj v ní budou zastupovat Ondřej Polívka a Martin Bilko.

Mistrovství Evropy v moderním pětiboji v Sofii

Ženy - štafeta

1. Arolová, Prasjancovová (Běl.) 1377 b., 2. Kohlmannová, Döringová (Něm.) 1364, 3. Alekszejevová, Borosová (Maď.) 1348, ...8. Kodedová, Bilková (ČR) 1285.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž