Momentka z utkání Ligy mistrů mezi Barcelonou a Dobovcem.

Momentka z utkání Ligy mistrů mezi Barcelonou a Dobovcem. | foto: Petr Eret, MF DNES

Plzeňský Holý: Porazit Barcelonu? Jeden z padesáti zápasů se vyhrát dá

Muselo by se sejít všechno. Proměnit šance, k tomu mít i trochu štěstí. Recept Michala Holého na to, jak zaskočit Barcelonu, je tedy jasný, ovšem složitě proveditelný. „Jeden z padesáti zápasů se vyhrát dá, musí to být ale zrovna ten v sobotu,“ říká fustalový obránce Interobalu Plzeň před největším utkáním v historii klubu.

Jak už bylo naznačeno, Západočeši se v sobotu od 18 hodin střetnou se slavnou Barcelonou, jedním z nejlepších fustalových týmů světa.

Výhodu mají v tom, že hrají doma. Plzeň totiž hostí při své premiérové účasti v Lize mistrů elitní skupinu, do které si už tak překvapivě proklestila cestu ze základní fáze. Před závěrečným duelem zůstává ve hře o postup.

Problém je ale ten, že k naději na účast ve Final Four potřebuje giganta nutně porazit. „Hlavně jsme chtěli, aby bylo před posledním zápasem ještě o co hrát, což se povedlo. Už výhra nad Ťumení v základní skupině byla senzací, Barcelona je však ještě o třídu jinde,“ ví Holý.

Další komplikací může být, pokud by slovinský Dobovec, se kterým Plzeňané ve čtvrtek prohráli, zvítězil v prvním dnešním zápase nad belgickým Halle-Gooik. V takovém případě by Interobal potřeboval Barcelonu porazit dokonce o šest branek. „Se štěstím jsme mohli s Dobovcem uhrát remízu, která by nám hodně pomohla,“ litoval plzeňský obránce těsné čtvrteční porážky 2:3.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž