ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Alexandr Satinský, MAFRA

České softbalistky budou hrát na mistrovství Evropy o bronz

  • 0
České softbalistky letos touhu po zlatých medailích z mistrovství Evropy nenaplní. Po těsné prohře s Nizozemskem 4:5 si v Itálii zahrají o bronz. Jejich soupeřkami budou v sobotu od 17:30 Izraelky. Nizozemky budou hrát o zlato s domácími obhájkyněmi titulu, které v turnaji neprohrály a povolily soupeřkám jeden bod.

Češky si udržely naději na postup do vytouženého finále díky dopolední výhře nad Francií 1:0 až v 8. nastavené směně po odpalu Elišky Thompsonové.

V podvečer potřebovaly porazit Nizozemky a do vedení je poslal jejich první homerun v turnaji - dvoubodová rána Gabriely Slabé ve čtvrté směně. V dohrávce ale soupeřky kontrovaly tříbodovým homerunem a po dalším míči odpáleném za bariéru v páté směně Češky prohrávaly 2:4.

Na začátku poslední, sedmé směny se dostala na metu Tereza Kubicová, pak sice přišly dva auty, ale Barbora Saviola homerunem srovnala. V dohrávce Nizozemky naplnily mety a nadhazovačka Veronika Pecková poté dala metu zdarma, což znamenalo vítězný doběh soupeřek.

„Sehráli jsme špičkový zápas,“ pochválil tým trenér Vojtěch Albrecht v tiskové zprávě a dodal: „Sice jsme prohráli, ale dali jsme dva homeruny proti týmu z nejlepší evropské čtyřky. Předvedli jsme kvalitní útok. Tohle utkání nám dá ohromně moc do budoucna.“

Mistrovství Evropy softbalistek

Udine

Česko - Francie 1:0
Česko - Nizozemsko 4:5

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž