Americký boxer Floyd Mayweather.

Americký boxer Floyd Mayweather. | foto: Reuters

Mayweather se dohodl s McGregorem. Boxovat budou v srpnu v Las Vegas

  • 19
Konec spekulacím, souboj gigantů se opravdu uskuteční. Bývalý mistr světa v boxu Američan Floyd Mayweather a šampion ve smíšených bojových uměních Ir Conor McGregor se utkají 26. srpna v Las Vegas.

Termín i dějiště dlouho očekávaného zápasu, který má být velmi lukrativní, oznámili oba aktéři na twitteru. Bude se jednat o souboj v boxu podle boxerských pravidel.

Mayweather se vrátí do ringu téměř dva roky po konci kariéry. S boxem se rozloučil v září 2015 bez jediné porážky po 49 zápasech. Důchod se rozhodl přerušit právě jen kvůli McGregorově výzvě. Už dříve za zápas požadoval 100 milionů dolarů a avizoval, že se utkají jedině v boxu.

Conor McGregor

„Vyzval on mě. A když mě vyzval, bude to podle mých pravidel. Vždycky box,“ uvedl v březnu čtyřicetiletý Američan poté, co potvrdil, že proti největší hvězdě UFC McGregorovi nastoupí.

Bookmakeři mají před srpnovým soubojem jasno: Mayweather je podle nich jasným favoritem. Finanční podrobnosti atraktivního zápasu nejsou známy, ale měly by lámat rekordy. Osmadvacetiletý McGregor boxoval v mládí, ale profesionální zápas nikdy neabsolvoval.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž