Lukáš Konečný

Lukáš Konečný | foto: Martin Sekanina / CNC / Profimedia

Boxuj zase o pás, žádají. Teď ne, odmítl výzvu matador Konečný

  • 0
Lukáš Konečný už ví, kdo ho vyvede ze sportovního důchodu zpátky do aktivního boxerského života. Bývalý profesionální mistr světa, jenž se vrací po víc než dvou letech, bude koncem února v ústeckém hotelu Větruše čelit brněnskému Pavlu Albrechtovi.

„Nechci žádného debila, ale ani nemůže jít o špičkového soupeře. A tohle Pavel splňuje, boxovat umí, je rvavý, tvrdý. Je to kluk, který prověří, zda jsem schopen předvést kvalitní výkon,“ řekl 42letý Konečný na svém webu profiboxing.cz.

K druhému comebacku se odhodlal, aby podpořil svoji akci Save Boxing (Zachraňte box). Ta se v sobotu 27. února uskuteční bez diváků, Konečný proto chystá placený stream za 200 korun, aby jako promotér zmírnil očekávanou ztrátu. Chce, aby boxeři měli díky vidině zápasu motivaci. 

Boxer Lukáš Konečný v duelu s Matúšem Babiakem v pražské O2 areně.

Vrcholem akce bude řež o český titul v lehké velterové váze mezi Erikem Agateljanem a Josefem Zahradníkem. Mistryni světa Fabiánu Bytyqi prověří Maďarka Judit Hachboldová, těžkého Tomáše Šálka v šestikolovém souboji Knife Didier z Konga. Zatím je v plánu víc než dvacítka duelů, pár i amatérských.

Konečného vyzyvatel má bilanci šest výher, osm proher. „Naposledy prohrál u mě na Slunetě na body s Awdijanem po solidním výkonu,“ ocenil ho Chirurg. „Nechci už velké zápasy, ač mi létají nabídky i na souboje o pásy některých federací. Rozhodně ne na své akci, kdy řeším plno dalších věcí a nemám čas se úplně stoprocentně připravit. Na Babiaka dva roky zpět jsem trénoval víc.“

Jde opravdu o poslední Konečného leč? „Myslím, že ano. Ale třeba za dva roky podobný nápad zase dostanu. Nebo přijde lukrativní nabídka z ciziny. Taky může někdo v Česku vytáhnout těch pět milionů korun a já do toho půjdu,“ směje se. O návratu dřív mluvil jen za pět milionů, teď je zpátky zadarmo.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž