Lucie Pudilová po zápase s Liz Carmoucheovou

Lucie Pudilová po zápase s Liz Carmoucheovou | foto:  Michal Růžička, MAFRA

UFC přivítá Dvořáka a loučí se s Pudilovou. Češka dva roky nevyhrála

  • 0
Americká organizace bojových sportů UFC se rozhodla neprodloužit kontrakt Lucii Pudilové. Česká MMA zápasnice vyhrála mezi elitou pouze dvakrát ze sedmi pokusů. Na premiéru v UFC se naopak může těšit David Dvořák, jeho březnový souboj v Brazílii s domácím Brunem Silvou by měl s největší pravděpodobností klapnout.

Pudilová působila v UFC od roku 2017. Premiéru nezvládla, následně dvakrát slavila, když porazila na body Korejku Ji Yeon Kimovou a Kanaďanku Sarah Morasovou. Jenže od té doby se jen trápila, čtyřikrát padla, a to včetně zápasu v Praze s Liz Carmoucheovou. 

Poslední neúspěch přišel v lednu tohoto roku s Justine Kishovou. Kromě jednoho případu museli o výsledcích duelů rozhodovat až rozhodčí, výjimkou bylo „uškrcení“ od Antoniny Ševčenkové v minulém roce.

O tom, že Pudilová v UFC končí, informovala v minulých dnech zámořská média. Nyní to potvrdila i pětadvacetiletá zápasnice. „Děkuji všem za podporu, kterou mi zachováváte i potom, co mi nebyla prodloužena smlouva v UFC. V současné době jednáme s několika zahraničními organizacemi o mém dalším působení,“ uvedla Pudilová na sociálních sítích.

Další český bojovník v UFC? Nemohu to komentovat, vzkázal Dvořák

Místo Pudilové se v elitní organizaci představí Dvořák, který 14. března na galavačeru v Brasilii nahradí zraněného Číňana Su Mu-ta-er-ťiho. UFC sice jeho start ještě oficiálně nepotvrdila, ale udělala to stanice Nova Sportu, která v Česku zápasy MMA vysílá. Dvořák navíc ve středu zrušil boxerský zápas naplánovaný na konec února s tím, že se těší, až oznámí proč.

„Stále na sobě tvrdě makám a doufám, že už vám brzy oznámím proč,“ uvedl Dvořák, jenž má na kontě 20 zápasů v MMA, z nichž sedmnáct vyhrál. Třináct výher si sedmadvacetiletý bojovník v muší váze (do 57 kg) připsal v řadě.

,