ilustrační foto

ilustrační foto | foto: Petr Eret, MAFRA

Pozemní hokejisté Litic znovu nezvládli semifinále, berou bronz

  • 0
V posledním kole nadstavbové skupiny jim sebrali naději na první příčku a nejvýhodnější pozici pro play off. A na víkendovém Final Four v Rakovníku pozemní hokejisty plzeňských Litic rozesmutnil rival z Bohemians znovu. V semifinále podlehli Pražanům 3:6 a boj o titul se jim uzavřel. Litice tak berou bronz.

„Škoda, je to promarněná šance. V letošní sezoně se nám výsledkově dařilo, v jejím průběhu jsme prohráli jediný ligový zápas s Hostivaří a se všemi semifinalisty jsme měli pozitivní bilanci,“ litoval trenér Michal Soukup, který porážkou v semifinále končí své angažmá na lavičce extraligového týmu.

Litice nezvládly semifinále potřetí v řadě. „To už není o hokejovém umění. Asi bude nutné něco přenastavit v hlavách hráčů. Pozměnit přípravu, více se soustředit na důležitá utkání a vstupy do nich. Pro mě to byl ale poslední zápas na lavičce mužů. Chtěl bych poděkovat klubu za podporu a klukům za výkony i za čas strávený s nimi i mimo hřiště,“ loučil se Soukup.

Ale ještě k nepovedenému semifinále. Plzeň inkasovala poprvé hned ve třetí minutě, po prvním poločase prohrávala 1:4. Jenže hned po pauze se Bohemians prosadila z trestného rohu a výsledek si pak už hlídala. „Bohemka na rozdíl od nás vstoupila do zápasu soustředěně a s maximálním nasazením. Nedokázali jsme nástupu soupeře čelit a rychle inkasovali dvě branky. Pak už jsme se nedokázali do zápasu dostat a zaslouženě prohráli,“ uznal litický gólman Petr Jurek.

Ve druhém semifinále zdolala Slavia Praha domácí Rakovník až na nájezdy. Jenže ve finále stejným způsobem podlehla právě Bohemians, která slaví nečekané zlato.

„V kvalitě problém není, se všemi účastníky Final Four jsme měli v sezóně lepší bilanci. Dlouhodobě však nezvládáme zápasy, ve kterých jde o všechno, nejsme schopni v nich podávat výkony na hranici možností. Dokud se to nezmění, zůstane pro nás semifinále konečnou,“ zlobil se Jurek.

Zlomí tenhle blok litický klub v příští sezoně?


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž