Letní cenu klisen v Karlových Varech vyhrála Achird vedená žokejem Milanem...

Letní cenu klisen v Karlových Varech vyhrála Achird vedená žokejem Milanem Zatloukalem (oranžovo-bílý dres). | foto: Marcela Kozová

Letní cenu klisen v Karlových Varech ovládla Achird

  • 0
Za doprovodu velmi příjemného počasí hostilo v neděli karlovarské závodiště Hipodrom Holoubek druhý mítink letošní sezony. Hlavní slovo měly tříleté a starší klisny. Dostihovému dni poskládanému ze sedmi rovinových testů vévodila specialita místního závodiště, 18. letní cena klisen - Cena Karlovarského kraje.

Silnou dvojici poslala do dvoukilometrového testu II. kategorie trenérka Helena Vocásková.

Ve stopách dvojnásobných vítězek Play Station (v letech 2005 a 2006) a Saši (2018 a 2019) se měla vydat loňská premiantka Tularka, která navíc poslední tři starty na karlovarské dráze proměnila ve vítězné tažení. Obhajoba triumfu se jí nepovedla a skončila v poli poražených. Neprosadila se ani její stájová kolegyně Franceska Bella vedená žokejem Jaromírem Šafářem, která odskakovala jako sázková favoritka, ale nakonec doběhla pátá.

Na čele se brzy po startu usadila nejstarší aktérka, šestiletá Mo My Dream (žokej Michal Demo) a vypadala, že jí síly vystačí až do cíle. Jenže po vytočení do cílové rovinky akcelerovala Achird vedená žokejem Milanem Zatloukalem a o půl délky zvítězila. Svěřenkyně trenéra Nieslanika naplno zužitkovala znalost zdejší dráhy i své dosavadní výtečné výkony.

Třetím místem překvapila Crush On Me (žokejka Vendula Korečková). Oproti doběhu v minulém roce si čtvrtým místem výrazně polepšila Storm De Nuit (Daniel Vyhnálek).

Druhým vrcholem dění na Hipodromu Holoubek byla dvojková Cena společnosti Insia. Mílovou distanci suverénním stylem start - cíl ovládl bělouš pražské trenérky Ivany Pejškové Opinion Maker v sedle s žokejem Michalem Hroudou.

V jednom z rámcových dostihů se v sedle pětileté ryzky Ideal Grace představil belgický žokej Koen Clijmans. Na svém kontě má přes 200 vítězných startů, ale z lázeňské metropole si odváží pouze třetí místo. Naopak dvakrát se z plného zásahu radoval žokej Jiří Chaloupka a úspěch slavila čtyřka – koně s tímto startovním číslem proběhli cílem na první pozici čtyřikrát.

Druhý dostihový mítink v Karlových Varech

Letní cena klisen, rovinový dostih na 2 000 metrů pro tříleté a starší klisny s dotací 100 tisíc korun: 1. Achird (ž. Zatloukal, tr. Nieslanik, stáj Eva Nieslaniková), 2. Mo My Dream, 3. Crush on Me. Čas: 2:08,55. Výrok: jistě 1/2 - 2 1/2 - 3/4

Další dostihy: I. Admiral Piett (ž. Andrésová) - Olinka - Mequinenza, II. Melania (ž. Chaloupka) - Merano - Bell Elysees, III. Res Judicata (ž. Korečková) - Royal Town - Ideal Grace, V. Opinion Maker (ž. Hrouda) - Cawok - Seasony, VI. Rabbit Coulsty (ž. Chaloupka) - Rabbit Power - Trezy Lady, VII. Sorbet (Mášová) - Cheval de Roi - Rabbit Spirit


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž