Pavel Kašný (druhý zprava) s koněm Ribelino se v průběhu velké pardubické stále...

Pavel Kašný (druhý zprava) s koněm Ribelino se v průběhu velké pardubické stále držel v popředí. Nakonec skončil druhý. | foto: Michal Růžička, MAFRA

Rošáda v sedlech. Poběží se druhá kvalifikace na Velkou pardubickou

  • 0
Kolotoč kvalifikací na 128. Velkou pardubickou se dál točí. V sobotu dvacet minut před šestou se na dostihovém závodišti v Pardubicích rozběhne již druhá z celkových čtyř. Na jejím startu se představí celkem sedmnáct koní - o čtyři více než v květnu. A opět budou k vidění dva vítězové Velké pardubické.

Předvede se šampion z roku 2015 Ribelino, do jehož sedla se vrací mladý Angličan Thomas Garner, a bude usilovat o složení reparátu z letošní první kvalifikace a také Charme Look, jenž Velkou vyhrál o rok později. V jeho sedle bude sedět žokej Marcel Novák, jenž tak opouští třináctiletého Kasima.

Do druhého kvalifikačního mítinku na Velkou pardubickou vyběhne celkem pět koní, kteří se představili v tom prvním, včetně vítěze Talenta. Toho povede, na rozdíl od několika dalších koní, stejný žokej jako v květnu, a to Jiří Kalousek.

Na startu se představí také jeden zahraniční host. Bude jím na Slovensku připravovaný Vajgaros, v jehož sedle bude Jaroslav Brečka, vítěz Velké pardubické z roku 1992. Dostihové odpoledne jako tradičně nenabídne pouze kvalifikační závod Cenu města Pardubic, ale také sedm dalších.

Druhým jedničkovým vrcholem dne bude Cena Komerční banky - cross country Válečníka pro krosové „sprintery“ na 3300 metrů.

Brány dostihového závodiště se otevřou v 10 hodin dopoledne s tím, že první dostih - Cena za podpory Sportovního parku Pardubice - bude odstartován o čtyři hodiny později. Celý program pak uzavře Cena Dostihového spolku se startem v 18.15.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž