Kraj se v sobotu vrátí do ringu

Lázně Bohdaneč - Návrat stříbrného olympionika ze Sydney Rudolfa Kraje do ringu po půlroční pauze bude největší ozdobou dnešního utkání boxerů Česka a Slovenska. Mezistátní duel se uskuteční na fotbalovém hřišti v Lázních Bohdaneč. Sobotní utkání bude pro jeho svěřence první prověrkou před kvalifikačními turnaji na mistrovství Evropy. "Věřím, že Slováky porazíme," pronesl Žáček. Sám je zvědav především na výkon Rudolfa Kraje.

Úspěšný olympionik naposledy boxoval v březnu a při porážce s Miguelem Velozem ve finále Velké ceny Ústí nad Labem si nepříjemně poranil rameno. "Už jsem ho viděl na soustředění a vypadal docela dobře. Teď mě zajímá ještě jeho výkon v utkání," uvedl reprezentační trenér Svatopluk Žáček.

"Už dva měsíce jsem v plném tréninku. Celé prázdniny jsem cvičil a běhal, mělo by se to ukázat," prohlásil Kraj. "Půl roku je dlouhá doba, už chybělo napětí v ringu," dodal třiadvacetiletý borec, který se rozhodl až do příští olympiády zůstat nadále v amatérském ringu. Jeho dnešním soupeřem v těžké váze do 91 kilogramů bude účastník červnového mistrovství světa v Belfastu Peter Jacura. "Je to dobrý boxer. Vždyť třeba v loňské interlize ani jednou neprohrál," prozradil Žáček.

Největší hvězdou slovenské reprezentace však je Rudolf Dydi, jenž má doma bronz ze světového šampionátu v roce 1997. Český tým kromě Kraje nasadí v Bohdanči další kvalitní boxery. Ladislav Kutil letos skončil druhý na Frankofonních hrách, Petr Barvínek má bronz z mistrovství světa juniorů, bohaté zkušenosti mají Arajk Šachbazjan, Martin Halaš nebo Michal Bilak.

Součástí mezistátního duelu budou i dva zápasy žen, které se budou počítat do konečného výsledku. Mezistátní utkání začne v 16.00 hodin, ale doprovodný program bude zahájen už o hodinu dříve. Jeho součástí budou ukázky bojových sportů.

Složení české reprezentace - Muži: Dirda (54 kg), Šachbazjan (60 kg), Halaš (63,5 kg), Barvínek (67 kg), Bilak (71 kg), Adámek (75 kg), Kutil (81 kg), Kraj (91 kg). Ženy: Líšková (54 kg), Holá (64 kg).


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž