Kraj na MS začíná s Němcem Grossem

Bangkok - Němec Timo Gross bude prvním soupeřem stříbrného olympijského medailisty Rudolfa Kraje na mistrovství světa v boxu v thajském Bangkoku. Soupeře se dnes ráno dozvěděli i zbývající čtyři čeští účastníci šampionátu. Kraj v kategorii do 81 kilogramůl vybojuje svůj první zápas už dnes, stejně jako Pavol Polakovič (91 kg), který se utká s řeckým reprezentantem Kladuhasem.

"Dnes ráno proběhly první oficiální lékařské prohlídky, vážení boxerů a losování, kterým prošlo celkem 330 přihlášených borců," hlásí z Bangkoku šéftrenér české reprezentace Svatopluk Žáček.

Krajův soupeř Gross už dvakrát bojoval s českými boxery na mezinárodním turnajji v Halle. V roce 1999 porazil v semifinále těsně na body 7:5 Filipa Bušinu, o dva roky později hned v prvním kole porazil Adama Hubingera vysoko 17:4.

Polakovičův soupeř Kladuhas má vizitku vítěze letošního silně obsazeného turnaje Acropolis Cup v Aténách.

Po Krajovi s Polakovičem zasáhnou v pondělí do bojů Martin Halaš a Tomáš Adámek. Halašovi se ve váze do 64 kg postaví silný Kazach Karimzanov, Adámek (75 kg) začne s Angličanem Birchem, stříbrným medailistou z loňských Her Commonwealthu.

Jako poslední z českých borců vstoupí do ringu v úterý Araik Šachbazjan, na něhož v kategorii do 60 kg čeká jehož čeká dvojka amerického žebříčku Vicente Escobedo.

Los českých reprezentantů pro první vyřazovací kolo:
Neděle 6. 7.
Do 81 kg
(přihlášeno 32 boxerů)
Rudolf Kraj - Timo Gross (Něm.)
Do 91 kg (25)
Pavol Polakovič - Spiridos Kladouhas (Řec.)

Pondělí 7. 7.
Do 64 kg
(40)
Martin Halaš - Nurjan Karimzanov (Kaz.)
Do 75 kg (34)
Tomáš Adámek - Stephen Birch (Ang.)

Úterý 8. 7.
Do 60 kg
(35)
Araik Šachbazjan - Vicente Escobado (USA)


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž