Konečný se zranil, boxovat nebude

Praha - Lukáš Konečný, nejlepší český profesionální boxer, má nucenou pauzu. Do ringu se podle prvních lékařských odhadů nepostaví čtyři až šest týdnů. Dosud neporažený borec si v Magdeburgu poranil kolenní vazy, nebude moci nastoupit ani k zápasu s Arménem Muradem Mahmudovem, který se měl uskutečnit 10. dubna v Halle.

"Špatně jsem došlápl a vykloubil si při tom koleno," kroutil hlavou Konečný nad způsobem, jakým se zranil. V profesionálním ringu má za sebou dvacet zápasů, všechny vyhrál.

"Nejhorší na tom je, že vaz není přetržený, ale jen natržený a nedá se s tím pořádně nic dělat. Jen musím počkat, až se vše samo spraví," řekl borec, jenž zatím v profiringu vyhrál dvacet zápasů.
 
Dobu rekonvalescence mezinárodního mistra České republiky i Německa, šampiona organizace NBA a Evropské unie stanovili lékaři na čtyři až šest týdnů. "Kdybych prý měl hodně štěstí, tak bych mohl začít trénovat za dva týdny. Ale spíš to bude trvat déle," přiznal člen německé boxerské stáje SES, který nyní musí stále chodit se speciální ortézou.
 
Další zápas by měl Konečný absolvovat v květnu v Praze, pravděpodobně v Lucerně. "Na 99 procent je vše domluveno," uvedl.

Boxovat by měl o jeden z velkých mezinárodních titulů. "Soupeř ještě není vybraný, ale mělo by se jednat o zápas na deset nebo dvanáct kol," dodal Konečný.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž