Konečný se utká o evropský titul v Ústí

  • 4
Ústí nad Labem - V místě, kde se vyučil boxu, se Lukáš Konečný zanedlouho utká o titul profesionálního mistra Evropy. Rozhodnutí o tom, že dějištěm zápasu bude Ústí nad Labem, padlo ve středu. Složité a dlouhé jednání mezi představitelem města, Konečného německým manažerem a majitelem stáje SES Steinforthem, šéfem českého profisvazu a zástupcem pořadatelů vyústilo v dohodu. Velký večer je nachystán na pátek 17. října, dějištěm bude zimní stadion, kde se v minulosti boxovaly Velké ceny.

"Věřím, že stadion zaplníme. Akce bude spojena s charitou, chceme pomoci vybranému dětskému oddělení Masarykovy nemocnice," prozradila Jitka Šimkovičová, jejíž Vision's Production boxerský svátek uspořádá. Předpokládá, že cena vstupenky nepřesáhne 250 korun.

Konečný, v profiringu nepřemožený, se v Česku představí podruhé, v květnu bojoval v Hradci Králové. Přímo doma ho čeká premiéra.

Zatímco místo Konečného dosud nejdůležitějšího zápasu je jisté, protivník ne. Úřadující šampion Christophe Canclaux z Francie, kterého ústecký boxer vyzval, střetnutí odmítl. Protože však Canclaux již podepsal smlouvu, musel se titulu vzdát.

"Divil jsem se, že nemá zájem se mnou boxovat. Nejspíš dostal šanci poprat se o světový titul a asi nechtěl riskovat," přemítá Konečný, proč ztratil zatím nejsilnějšího soupeře.

S kým se tedy o evropský trůn váhy do 69,8 kg utká? Záleží, pod jakou unií se duel odehraje.  "V té první není soupeř jasný, ve druhé bych nastoupil proti sedmadvacetiletému tmavému Belgičanovi Benedele Ilungovi," zjistil si Konečný. Ilunga čtrnáct střetnutí vyhrál, sedmkrát padl, avšak vždy s kvalitními bijci.

Do ringu se postaví celkem šest dvojic. V úvahu připadá i bitva Konečného otce Milana, mistra republiky v těžké váze, s neporaženým Lubošem Šudou.

LUKÁŠ KONEČNÝ

Je mu pětadvacet let, olympionik se v amatérském ringu stal dvojnásobným bronzovým medailistou z mistrovství světa. Doma v Ústí nad Labem třikrát vyhrál Velkou cenu - v letech 1998, 1999 a 2001. K profesionálům odešel v roce 2001, v barvách německé stáje SES je neporažený, vyhrál sedmnáctkrát, z toho desetkrát před limitem.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž