Jakub Ječmínek

Jakub Ječmínek | foto: David Šváb

Judisté Horák, Petr a Ječmínek získali medaile na turnaji v Casablance

  • 2
Čeští judisté získali na Africkém poháru v Casablance tři medaile a vyrovnali tak dva týdny staré vydařené vystoupení z Katovic. Michal Horák ve váze nad sto kilogramů a Jakub Ječmínek ve váze do 73 kilogramů posbírali stříbra, Ivan Petr slavil bronz v kategorii do 81 kilogramů.

Zatímco v Katovicích vybojovali cenné kovy Jaromír Ježek, David Klammert a David Pulkrábek, dnes na ně navázali další reprezentanti a ukázali tak, že měsíc před mistrovstvím Evropy ve Varšavě mají čeští judisté velmi dobrou formu. Klammert mohl slavit podruhé za sebou, ale tentokrát zápas o bronz prohrál a skončil pátý. Pulkrábek obsadil sedmé místo.

Čtyřiadvacetiletý Ječmínek zvládl osmifinále i čtvrtfinále bez problémů už po dvou minutách. V semifinále porazil Rumuna Alexandrua Raicua po 19 sekundách prodloužení. Až ve finále nestačil na nasazenou jedničku a bronzového medailistu z mistrovství Evropy 2013 Pierra Duprata z Francie, s nímž prohrál těsně na wazari. I tak dosáhl na druhý nejlepší výsledek kariéry po loňském triumfu na Evropském poháru v Bratislavě a zabojoval o účast na mistrovství Evropy.

Podobně na tom je stejně starý Petr, který měl dosud na kontě ze světového okruhu jen bronz z Evropského poháru v Praze. Tentokrát ale své soupeře zaskočil taktickým výkonem si došel pro další bronz, ačkoli ani jednou nebodoval na ipon. V boji o bronz však předvedl hned tři wazari. Nestačil jen v semifinále na Portugalce Joaa Martinha.

Dařilo se i Horákovi, který vyhrál čtvrtfinále i semifinále, ale ve finále už nestačil na Francouze Nabila Zalagha. Připsal si i tak nejlepší výsledek od roku 2013.

Šest ze sedmi mužských kategorií na turnaji ovládli Francouzi, kteří do Casablancy poslali většinu hlavních opor.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž