Judista Michal Horák.

Judista Michal Horák. | foto: www,uskjudo.cz

Judista Horák vybojoval na americkém turné další bronz

  • 0
Český judista Michal Horák získal bronzovou medaili na Americkém poháru v Montevideu. V Uruguayi navázal na stejný úspěch z minulého týdne v Santiagu de Chile, kde podlehl jen Rusovi Renatovi Sajdovovi. Na čtvrtého muže světového žebříčku ve váze nad 100 kilogramů nestačil i tentokrát a znovu v semifinále.

Zatímco v Santiagu prohrál s bronzovým medailistou z mistrovství světa už po 12 sekundách, nyní favoritovi odolával více. Sajdov nejprve zabodoval na juko, po minutě a půl však přidal i rozhodující ipon.

Předtím sedmadvacetiletý Horák jasně porazil na ipon Kanaďana Ignacia Rodrigueze i Ekvádorce Freddyho Figueru, s přehledem zvládl i zápas o třetí místo se Španělem Davidem Fernándezem, který rozhodl už po minutě. Připsal si tak dalších 40 bodů do světového žebříčku a kvalifikace o olympijské hry.

Druhý z Čechů David Klammert, který je na prvním velkém turné po přestupu z juniorů mezi seniory, porazil ve váze do 90 kilogramů Brazilce Miltona Mirandu, ovšem ve druhém kole už nestačil na Brita Frazera Chamberlaina.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž