David Klammert (v bílém) na judistickém mistrovství republiky

David Klammert (v bílém) na judistickém mistrovství republiky | foto: Miloslav Jančík, MF DNES

Klammert útočil na Grand Prix judistů v Budapešti na medaili

  • 0
Judista David Klammert sahal na Grand Prix v Budapešti po medaili. V duelu o bronz po vyrovnaném souboji podlehl světové jedničce váhové kategorie do 90 kilogramů Aleksandaru Kukoljovi ze Srbska.

Čtyřiadvacetiletý Klammert potvrdil dobrou formu, o medaile bojoval už na čtvrtém letošním turnaji. Po výhrách nad Rumunem Cristianem Bodirlauem a Gruzíncem Giorgim Papunašvilim zaváhal až ve čtvrtfinále s Maďarem Krisztianem Tóthem, světovou osmičkou, a to v prodloužení na wazari.

V opravách si český reprezentant vyšlápl na Japonce Šoičira Mukaie, kterého porazil na ipon už za 29 vteřin. Ve finále sice s Kukoljem prohrával na wazari, ale rychle srovnal skóre a vzápětí mohl jít do vedení, ale soupeř se stihl vytočit a chvat nebyl ohodnocen jako úspěšný. Naopak Kukolj svůj následný útok dotáhl na ipon a získal bronz.

Dalším Čechům se v Budapešti tolik nedařilo. David Pulkrábek došel ve váze do 60 kg do osmifinále stejně jako Jakub Ječmínek v kategorii do 73 kg.

Pavel Petřikov vypadl ve váze do 66 kg hned v prvním kole. Stejný osud potkal i Jaromíra Musila a Ivana Petra ve váze do 81 kg, Jiřího Petra v devadesátkách a Michala Horáka ve stovkách.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Judo, Grand Prix