POLEPŠILI JSME SE. Na anglický ragbyový tým se valí kritika za nevhodné

POLEPŠILI JSME SE. Na anglický ragbyový tým se valí kritika za nevhodné chování, oni se před čtvrtfinálovým zápasem MS proti Francii dušují, že disciplína už je lepší. | foto: ČTK

Jste jako děti, kritizují Angličany. Polepšili jsme se, tvrdí ragbisté

  • 0
Reprezentují svoji zem, jsou nadějí milionů fanoušků ragby v Anglii. "Ale všechno, co teď o vás slyšíme, jsou příběhy o poflakování se a popíjení," rozčílil se Jeremy Guscott, bývalá hvězda anglického týmu. Jako neakceptovatelné označil noční avantýry hráčů. "Šokující," kroutil hlavou.

Legenda od šišatého míče se obořila na reprezentační tým, který bojuje o slávu a úspěch na mistrovství světa na Novém Zélandu. "Hráčům chybí respekt," vybouchl před reportérem BBC.

Členové týmu se chovali nevhodně, když po vítězství 13:9 nad Argentinou vyrazili na večírek. Tři další pak dostali za uši za nevhodné chování vůči hotelové pracovnici, které se museli následně omluvit. Mezi kritizovanými byl i Mike Tindall, manžel nejstarší vnučky královny Alžběty II.

"Trenér týmu vzal s sebou na šampionát pár dětí, které se nechovají, jako by hrály za Anglii nebo vůbec na mistrovství světa," vychrlil bývalý centr. "Tomu se dá těžko uvěřit, je to šokující."

Tindall se dostal do titulků bulváru, když se na jeho stránky dostaly fotografie z party v nočním baru. "Musíte si někdy oddechnout od tlaku a ve vhodný čas vypustit páru," hájil trenér Martin Johnson svoje hráče. Téma chování týmu se znovu dostalo do středu pozornosti poté, co kouč pokáral trio mladých hráčů za přístup k hotelové zaměstnankyni.

"Podle mě poslední věc, po které Johnson touží, je sedět na tiskové konferenci a čelit nepříjemným dotazům novinářů," vypálil 46letý Guscott.

Bývalý centr anglického týmu, který hrál na třech mistrovstvích světa a v roce 1991 byl součástí týmu, který prohrál finále s Austrálii, dodal: "Rozumím tomu, že si pár kluků chce vyrazit, ale musíte jim říct: Chlapi, jste pod drobnohledem."

A do kontrastu postavil kapitána velšského výběru Sama Warburtona. Ten pronesl: "Naposledy jsem si sklenku dal během Poháru šesti národů." A to bylo v březnu!

"Udělal střízlivé rozhodnutí, že si nedá ani kapku alkoholu, aby byl na šampionát připraven co možná nejlépe," vyprávěl kritik Guscott. "Neříkám, že by tohle měl dělat každý. Ale copak to nejde šest týdnů vydržet?"

"Stalo se a my jsme si z toho vzali ponaučení," vložil se do kauzy anglický křídelní hráč Mark Cueto. Podle něj se však oba incidenty až moc nafukují. A za celý tým prohlásil: "Už jsme naši disciplínu mimo hřiště zlepšili."


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž