Jan Kubíček během ostrovské Xterry.

Jan Kubíček během ostrovské Xterry. | foto: Martin Stolař, MAFRA

Triatlonista Kubíček se před mistrovstvím Evropy vytáhl na SP ve Švédsku

  • 0
Vydařenou generálku na nadcházející mistrovství Evropy v terénním triatlonu u německého jezera Schluchsee má za sebou karlovarský triatlet Jan Kubíček. V závodu Světového poháru Xterra ve švédském Hellasgardenu nedaleko Stockholmu obsadil po skvělém finiši v závěrečném běhu páté místo.

„Běželo se přes větší či menší skalky, byl to fakt pěkný, zábavný trail run po cestičkách mezi borůvčím. Těžký na orientaci, pořád jsem se musel dívat pod nohy. Nakonec jsem se ale dostal až na pátou pozici a udržel ji do cíle, takže spokojenost,“ píše na svém blogu.

Po dvou kolech plavání s krátkým doběhem vylézal Kubíček z rašelinového jezera společně s Krisem Coddensem a ztrátou kolem jedné minuty na čelo závodu.

V bikové části vedené v přilehlém lese se však nakonec druhého Belgičana neudržel, a trať téměř utopenou v bahně tak musel projet sám.

„Trať vyžadovala úplnou koncentraci, každá chybička se vymstila. Když už jsem si říkal, jak to mám pod kontrolou, tak mě jedna kaluž asi metr hluboká tak trochu vyvedla z mého rozpoložení. Tak krásný kotoul letmo by jistě ocenil i můj bývalý tělocvikář,“ popisuje Kubíček bikovou trať sice s minimálním převýšením, ale zato svrchovaně technickým okruhem.

Z bahenní lázně se však dokázal vymanit a v následném běhu probít až ke konečné páté pozici. Zvítězil Sam Osborne z Nového Zélandu, třetí doběhl Švýcar Jan Pyott, čtvrtý už s šestiminutovým odstupem na třetího Němec Lars Erik Fricke. Ženskou část závodu ovládla Češka Helena Erbenová.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž