Veronika Kozelská

Veronika Kozelská | foto: Dan Materna, MAFRA

Česká jachtařka Kozelská skončila v předolympijské regatě třináctá

  • 0
Veronika Kozelská-Fenclová se dlouho držela v předolympijské regatě jachtařů v Riu de Janeiro na medailových pozicích, nakonec ale obsadila třinácté místo.

Viktor Teplý skončil ve třídě Laser na 29. místě a jeho bratr Ondřej byl ve třídě Finn poslední dvacátý. Oba však závodili na půjčených lodích a jejich cílem bylo hlavně si olympijský revír poprvé vyzkoušet.

“Když člověk začne vysoko a celý závod jen klesá výsledkovou listinou dolů, tak to špatně snáší. Na druhou stranu třinácté místo není v této konkurenci nijak špatné,“ hodnotila Kozelská-Fenclová v tiskové zprávě svazu.

“Předjela jsem i letošní vicemistryni Evropy a pár dalších slušných závodnic. Pole je hodně vyrovnané. Z těchto závodů si odvážím další cenné zkušenosti a doufám, že budeme mít možnost v Riu ještě párkrát během příští sezony před olympiádou trénovat,“ uvedla.

Jachtaři si při závodech zvykali na obtížný revír a také na často diskutovanou kvalitu vody v zátoce Guanabara. „Po jedné krátké intenzivní noční přeháňce musel být okruh Ponte v zátoce u mostu na poslední dva dny uzavřen, a to kvůli množství odpadků ve vodě,“ řekl Jakub Kozelský, manžel a trenér Kozelské-Fenclové.

“Nicméně díky suchému počasí v posledních týdnech se nám osobně zdála voda během závodu lepší než v prvních dnech tréninku. Asi bude nejvíce záležet na počasí. Pokud bude sucho, tak to bude akceptovatelné, pokud přijdou intenzivní deště, tak to bude grandiózní průs...“ doplnil Kozelský.

Předolympijská jachtařská regata v Riu de Janeiro

Muži:
Finn:
1. Scott (Brit.) 44 b., ...20. O. Teplý (ČR) 150.

Laser: 1. Marrai (It.) 64, ...29. V. Teplý (ČR) 202.

Ženy:
Laser Radial:
1. Scheidtová (Lit.) 51, ...13. Kozelská-Fenclová (ČR) 99.

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž