Momentka ze závodů International Swimming League v College Parku. V popředí...

Momentka ze závodů International Swimming League v College Parku. V popředí Lilly Kingová. | foto: AP

Kubová s Apostalonovou si ve finále nové ligy ISL nezaplavou

  • 1
České plavkyně Simona Kubová a Anika Apostalonová se s americkým týmem DC Trident neprobojovaly do finále nové soutěže International Swimming League (ISL). Na víkendovém mítinku v College Parku v Marylandu usiloval Trident s jinými třemi americkými celky o dvě postupová místa, ale skončil třetí.

Postup do finále proti dvěma evropským celkům si zajistili zástupci Cali Condors a LA Current. Utkají se před Vánoci 20. a 21. prosince v Las Vegas.

Znakařka Kubová se o víkendu představila čtyřikrát. Na 200 metrů byla osmá (2:05,35), na padesátce šestá (26,85), v neděli pak pátá na stovce (57,68) a zúčastnila se štafety. Kraulařka Apostalonová obsadila 8. místo na padesátce (24,65) a plavala dvě štafety.

„Vegas bohužel nevyjde. Ale neměnila bych, byla to úžasná zkušenost, která už se nemusí nikdy opakovat. Ta atmosféra je nepopsatelná,“ uvedla Kubová pro iSport.cz. V barvách amerického týmu absolvovala také závody v Indianapolisu a Neapoli.

„Jsem strašně šťastná, že jsem tady mohla být. I v tomto týmu DC Trident, i když neměl třeba nejzvučnější jména jako ostatní. Byl to skvělý kolektiv, který se navzájem podporoval. Jsem ráda, že jsem mohla nakouknout, jak to chodí v americkém týmu,“ dodala Kubová. Nyní ji čeká příprava na mistrovství Evropy v krátkém bazénu v Glasgow.


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: Plavání