Momentka ze zápasu českých a argentinských softbalistů na Interkontinentálním...

Momentka ze zápasu českých a argentinských softbalistů na Interkontinentálním poháru mužů v softbalu | foto: ČTK

Softbalisté Nového Zélandu vyhráli Interkontinentální pohár, Češi čtvrtí

  • 0
Softbalisté Nového Zélandu ovládli v Praze premiérový ročník Interkontinentálního poháru. Úřadující světoví šampioni porazili ve finále ve Svoboda parku Japonsko 5:1. Domácí výběr skončil po prohře s Argentinou 1:9 čtvrtý.

Závěrečný den turnaje narušil déšť a organizátoři museli zrušit semifinále. Proto hrály nejlepší týmy po základní části o titul a Češi s Argentinci o 3. místo.

Ve finále se ujali Japonci díky dvěma odpalům vedení 1:0 ve třetí směně, ale víc ran jim nadhazovač Nik Hayes nepovolil. Favorité se dostali do vedení 2:1 v páté směně a na konečných 5:1 upravili o směnu později dvěma homeruny.

Češi prohrávali s Argentinou, která jediná porazila v turnaji Nový Zéland, od první směny 0:3. Ve třetí doběhl pro bod Václav Svoboda, ale soupeř rázně odpověděl ve čtvrté směně šesti body a zápas skončil rozdílem předčasně po páté směně.

„Mysleli jsme o stupínek výš, ale neměli jsme pálkařskou formu. Snad si štěstí necháváme na jindy,“ řekl trenér Tomáš Kusý a jeho myšlenky se ubíraly k příštímu roku. Interkontinentální pohár totiž byl generálku na mistrovství světa, které bude příští rok v červnu poprvé hostit Česko. Hrát se bude v Praze a Havlíčkově Brodě.

Interkontinentální pohár mužů v softbalu v Praze

Finále:
Nový Zéland - Japonsko 5:1

O 3. místo:
Argentina - ČR 9:1 po 5. směně


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž