ilustrační foto

ilustrační foto | foto: ČAILH

Čeští inline hokejisté slaví titul mistrů světa organizace FIRS

  • 3
Čeští inline hokejisté zdolali ve finále mistrovství světa organizace FIRS v argentinském Rosariu tým Francie 2:1 v prodloužení a počtvrté v historii slaví titul. Vítěznou branku vstřelil v čase 43:42 v přesilové hře obránce Patrik Šebek, který dvěma góly zařídil i semifinálovou výhru nad Lotyšskem 3:1.

Svěřenci trenéra Martina Tvrzníka dovršili v Rosariu zlatý hattrick českého inline hokeje, protože minulý týden vyhráli světový šampionát junioři a ženy. V mužské kategorii navázali na triumfy z let 2007, 2011 a 2013 a na jednadvacátém světovém šampionátu získali už sedmnáctou medaili.

Bezbrankový stav prolomili až po 31 minutách hry Francouzi. Karl Gabilett vybruslil z rohu a překonal Daniela Brabce. Za 140 vteřin vyrovnal Jakub Cik, který překonal Jeroma Salleye blafákem do bekhendu. Ve 43. minutě šel pykat na trestnou lavici Jeremy Lapresa a Patrik Šebek zakončil vítěznou trefou kombinaci Michala Šima a Marka Loskota.

„Na přesilovky to bylo 1:1, Francouzi ji nevyužili, my jsme ji dostali v prodloužení. Kluci to sehráli skvěle. Znají se, padlo to tam,“ řekl trenér Tvrzník oficiálním stránkám České asociace inline hokeje. „Jsme tým a postarala se o triumf každá formace. Věděli jsme, že první lajna bude rozhodovat zápasy. Druhá a třetí se k tomu přidávaly a hrály super,“ dodal Tvrzník.

MS inline hokejistů organizace FIRS

Rosario (Argentina)

Finále:
Česko - Francie 2:1 v prodl (0:0, 1:1 - 1:0)
Branky:
34. Cik, 44. P. Šebek - 31. Gabillet.
Sestava ČR: Brabec - P. Šebek, Strýček, Šimo, Loskot - Sem, Bernad, Cik, D. Šebek - L. Novák, Kameš, J. Novák, Rubeš. Trenér: Martin Tvrzník.

O 3. místo: USA - Lotyšsko 7:4
O 5. místo: Itálie - Španělsko 3:2
O 7. místo: Argentina - Mexiko 4:2
O 9. místo: Brazílie - Švýcarsko 4:3
O 11. místo: Kolumbie - Venezuela 9:0
O 13. místo: Macao - Chile 2:8

,

Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž

Témata: In-line hokej