Momentka z utkání Letohrad - Hradec Králové

Momentka z utkání Letohrad - Hradec Králové | foto: Iva Janoušková

Hokejbalová extraliga zná tři semifinalisty, Severočeši bojují dál

  • 0
Hokejbalová extraliga zná první tři semifinalisty. Své pozice uhájily týmy z čela tabulky, dále tak jdou Hradec Králové, Kladno a Plzeň. Naopak až páté utkání bude muset rozhodnout severočeský souboj mezi Mostem a Ústím nad Labem. Elba totiž o víkendu dvakrát využila domácí prostředí a vyrovnala stav série na 2:2.

Hradec Králové potvrdil roli jasného favorita a v souboji s Letohradem nedovolil žádné drama. Po dvou vítězstvích na vlastním hřišti si Hradečtí došli pro hladkou výhru také na půdě soupeře. Letohradská Testa dokázala v sobotu jen jedinkrát skórovat, když ve 28. minutě srovnával na 1:1 Chytráček. Jinak stříleli pouze hosté. Díky brankám reprezentantů Kubeše, Hrabici, Bacovského a Nováka mělo konečné skóre utkání podobu 1:4 a série 0:3. Hradec Králové tak může v poklidu čekat na semifinálového soupeře.

O postupu Kladna, loňského mistra, rozhodlo až nedělní utkání. Na domácí půdě totiž Alpiq v jednom z duelů zaváhal a série se přesouvala do Vlašimi za stavu 1:1. Kladenští ovšem potvrdili, že jim zápasy play-off svědčí a že umějí zvládat klíčové okamžiky. Vlašim se totiž v obou domácích duelech blížila vítězství, jenže ani jednou na úspěch nedosáhla. V sobotu vstřelil vítěznou branku v 35. minutě Wróbel, v neděli pak v 32. minutě Hudeček.

Soupeřem Kladna bude HBC Plzeň. Fanoušci se tak dočkají reprízy loňského finále a předloňského semifinále. Plzeňané si poradili třikrát za sebou s pražským Kertem, když se nejvíce natrápili hned v úvodním duelu. Poté zlomili kouzlo gólmana Gerlicha a soupeři nedali šanci. Na Lužinách se sice domácí snažili, jenže prostřední část hry prohráli 2:5 a ztratili naději na zdramatizování série. Také v plzeňském dresu, stejně jako v tom hradeckém, vynikají reprezentanti. O branky se starala především dvojice Adam Roušal a Ondřej Kejř, podporovaná střelcem posledních utkání Adamem Vágnerem.

Jediná série bude ještě pokračovat zápasem o velikonočním pondělí. Přestože Most jel do Ústí nad Labem za stavu 2:0, nyní je vyrovnáno - 2:2. Ústecká Elba v domácím prostředí dvakrát dominovala, když nejvíce byli vidět střelci Lukáš Soukup a Jan Štěpánek. Naopak smutný musí být gólman Penta Lukáš Melichar, který sice vychytal čisté konto v prvním vzájemném duelu, ale na hřišti soupeře se mu příliš nedařilo a nedokázal zabránit prohrám 3:6 a 1:5.

Čtvrtfinálové série hokejbalové extraligy

HBC Hradec Králové 1988 - SK OEZ Testa Letohrad 3:0 (8:2, 2:1, 4:1), postupuje Hradec Králové
HBC ALPIQ Kladno - HBT Vlašim 3:1 (3:2, 3:4ss, 2:1, 3:2), postupuje Kladno
HBC Plzeň – Kert Park Praha 3:0 (3:2p, 9:1, 6:4), postupuje Plzeň
HBC Pento Most – Elba Franklin Ústí nad Labem 2:2 (6:0, 4:3ss, 6:3, 5:1), rozhodující utkání 25. dubna


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž