Jedním z hlavních hrdinů finále hokejbalové extraligy byl kladenský brankář Jan Jirotka.

Jedním z hlavních hrdinů finále hokejbalové extraligy byl kladenský brankář Jan Jirotka. | foto: Jakub Vais

Hokejbalisté Kladna jsou krůček od mistrovského hattricku

  • 0
Tři roky, tři různí soupeři a tři snadno překonané překážky. Vypadá to, že se naplní předpoklady a hokejbalové Kladno bude opět slavit mistrovský titul. Středočeši udělali o víkendu k zisku zlatého hattricku velmi výrazný krok dvěma výhrami v domácím prostředí a do Ústí nad Labem tak pocestují za stavu 2:0 na zápasy.

Pro Ústí byl již samotný postup do finále velkým úspěchem a v boji o mistrovský titul mohli Severočeši jen překvapit, protože kladenský Alpiq letos opět složil vynikající tým plný reprezentantů a v dobré formě hrajících mladých i zkušených hráčů. Svěřenci Drahomíra Kadlece roli favorita zatím dokonale naplňují.

Již sobotní utkání ukázalo, že se domácí tým bude moci spolehnout na pevnou defenzívu podpořenou výtečným gólmanem Janem Jirotkou. Přestože byl k vidění vyrovnaný hokejbal, hosté tahali celé utkání za kratší konec.

V šesté minutě otevřel skóre Jan Příhoda. Když pak vyrovnal Michal Hubený, trvala radost hráčů Elby jen šestašedesát vteřin. Poté poslal Alpiq znovu do vedení Daniel Hnízdil a těsný náskok Kladno dokázalo pohlídat. Navíc těsně před závěrečnou sirénou přidal třetí gól Libor Topolánek.

V neděli Ústí nad Labem nedokázalo klást soupeři tak výrazný odpor jako v prvním duelu. Obhájce titulu zlomil soupeře během 10. a 11. minuty zásluhou dvou branek Lukáše Hudečka. Další změny skóre již dramatizaci utkání nepřinesly, výhra 4:1 přinesla druhý bod na kladenské konto.

Finálová série pokračuje v sobotu 28. května na hřišti Ústí nad Labem. V případě výhry domácího týmu by čtvrté utkání následovalo o den později.

V neděli se ve finále západní skupiny 1. národní hokejbalové ligy rozhodlo o tom, že o účast v extralize bude s týmem Karviné bojovat Jindřichův Hradec, který zdolal Kovo Praha. O třetím účastníkovi turnaje o dvě extraligová místa ještě není rozhodnuto. Stav východní prvoligové série mezi Vsetínem a Sudoměřicemi je 2:0 pro druhý jmenovaný celek.

HBC ALPIQ Kladno - Elba Franklin Ústí nad Labem

Sobota - 3:1
Neděle - 4:1


Sport v roce 2024

4. - 26. 5. Cyklistické Giro d´Italia
10. - 26. 5. MS v hokeji, Praha a Ostrava
26. 5. - 8. 6. Tenisové Roland Garros, Paříž